meditație

5 practici budiste care îți vor schimba viața

Te-ai întrebat vreodată de ce budiștii par mai relaxați și mai fericiți decât restul lumii? Se pare că au parte de mai puțin stres și anxietate și se pot concentra pe momentele prezente mai ușor.
Însă cum reușesc să facă acest lucru? Multe dintre acestea vin din practicile și obiceiurile lor. Aceștia se concentrează pe tehnici și obiceiuri care îi ajută să își elibereze mintea și să aibă compasiune pentru cei din jurul lor. Mai jos, poți regăsi 5 practici budiste care îți vor schimba viața. Pe scurt, este vorba despre urmărirea unui cod moral care promovează pacea, iubirea și compasiunea. Iată ce ar trebui să faci și tu! 

Practici budiste pe care ar trebui să le incluzi în viața ta


1. Cultivă un cod moral bazat pe pace, iubire și compasiune


De ce sunt atât de importante pacea, iubirea și compasiunea pentru karma? Pentru că trăim într-o lume interconectată, iar cum tratezi alți oameni reprezintă felul în care te tratezi pe tine. Cu alte cuvinte, ar trebui să-i tratezi pe ceilalți la fel cum ai vrea tu să fii tratat.
Acționează din inimă, iar compasiunea și pacea vor urma în viața ta!

2. Revizuiește-ți comportamentul în fiecare zi și îmbunătățește-l


Ar trebui să dedici o parte a fiecărei zi revizuirii comportamentului tău și gândindu-te cum ai putea să îl îmbunătățești. Corelează acțiunile tale cu acel cod moral pe care l-ai dezvoltat pentru tine și evaluează-ți faptele. Este important să urmezi o practică zilnică de revizuire a comportamentului, pentru a fi conștient de felul în care te comporți.
Vei putea să plasezi comportamentul tău în contextul larg al interconexiunii lucrurilor din univers.

3. Meditează în fiecare zi


Meditația are beneficii profunde, ajutându-te să identifici orgoliul din personalitatea ta și să te detașezi de acesta.

4. Caută ajutorul ghizilor și maeștrilor


Budiștii cred că poți cere ajutorul ghizilor și maeștrilor în meditație, formând o comunicare directă cu alte lumi. Acceptând această idei, vei forma spațiu și formă în mintea ta, pentru ca o variantă mai bună a ta să te ghideze.


5. Vizualizează un principiu spiritual înălțător


Această stare transcede înțelegerea ta prezentă. Prin îndreptarea conștiinței tale către această stare necesară și abstractă, vei putea să întărești conexiunea pe care o ai cu sinele. Potrivit budiștilor, karma negativă reprezintă rezultatul ignoranței. Prin vizualizarea unui principiu spiritual înălțător, îți vei cultiva inteligența din acest domeniu.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod