Dalai Lama

10 lecții de la Dalai Lama care îți vor schimba viața în bine

Iertarea și compasiunea pentru toate creaturile vii sunt cei doi piloni ai învățăturilor lui Dalai Lama. Iată câteva lecții de la Dalai Lama care îți pot schimba viața în bine!
Ce lecții de la Dalai Lama îți pot schimba viața?

1. Arată compasiune


Poți să manifești compasiune prin înțelegerea sentimentelor și emoțiilor persoanelor din jurul tău. Asta înseamnă să vorbești cu ele și să încerci să vezi prin ce trec.

2. Fii bun și ajută-i pe ceilalți

Costurile bunătății și generozității sunt unele mici, însă beneficiile pe care le câștigi din fericire sunt considerabile.

3. Găsește-ți fericirea


Scopul vieții noastre este să fim fericiți. Iar ceea ce îți dorești la sfârșitul zilei este capacitatea de a fi ferict.

4.
Descoperă-ți pacea interioară

Încearcă să petreci puțin timp cu tine. Ai nevoie de timp să te gândești și să alungi gândurile negative precum furia, resentimentele, gelozia și oboseala.

5. Nu îi răni pe ceilalți


Dacă poți, ajută-i pe ceilalți. Dacă nu poți face asta, cel puțin nu îi răni. Dacă minți, bârfești sau răspândești zvonuri și profiți de ceilalți, toate aceste acțiuni te vor bântui.

6. Ai grijă de prieteniile tale


Prieteniile nu ar trebui subestimate niciodată. Au nevoie de dragoste pentru a genera încredere și afecțiune.
Prieteniile adevărate nu vor depinde niciodată de bani sau de judecăți politice.

7. Nu lăsa tehnologia să-ți conducă viața


Noi suntem cei care controlăm tehnologia. Dacă devii un sclav al acesteia, viața ta nu va fi una atât de bună pe cât îți dorești.

8. Nu te certa și nu te contrazice, negociază


Non-violența înseamnă comunicare. Comunicarea înseamnă compromisuri și respectarea drepturilor celorlalte persoane. Nu există un câștigător sau o persoană care să piardă. Aceasta este singura cale practică.

9. Poartă-te frumos cu mediul înconjurător


Pentru a supraviețui, avem o datorie de a păstra această planetă cât mai bine putem. Învață cum să reciclezi, caută modalități pentru a crea energie alternativă.

10. Învață din eșecurile tale


Atunci când pierzi, nu pierde și lecția. Când dai greș, este important să examinezi ce a mers greșit.
Poate că ai spus ceva greșit sau poate că nu te-ai gândit la tot procesul. Poate că a fost o problemă în planificarea proiectului sau poate că nu te-ai gândit la cele mai rele scenarii care ar putea avea loc. Însă este important să înveți din fiecare greșeală.

Ar putea aceste lecții să îți schimbe viața? Încearcă să le aplici și vei descoperi în curând că adevărul, onestitatea, bunătatea și compasiunea te vor ajuta să recâștigi fericirea.
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Bibi pe 9 Sep 2017, 11:32
    Paiii...

    aceste lectii, de erau respectate de insusi cel care le-a enuntat, bine-mersi, ar fi trait in pace, acolo in Tibet si nimeni nu l-ar fi deranjat. Asa ca lectii de la iubitorii lui Buda sau Alah, oricare ar fi el , nu se potrivesc iubitorilor lui Cristos.

    0
    2

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod