Naomi, la 19 ani: Cum a pus Anna Wintour primul model de culoare pe coperta Vogue

Beyonce a pozat pentru coperta numărului din această lună


Anunţul a fost făcut de directorul executiv al Condé Nast, Charles H. Townsend, într-o notă internă adresată miercuri angajaţilor companiei, după ce directorul editorial al Condé Nast, Tom Wallace, a părăsit compania, iar Wintour i-a preluat atribuţiile.

Anna Wintour este considerată una dintre cele mai importante femei din industria de media la nivel internaţional, notează Mediafax. În 2013, ea s-a situat pe locul al 41-lea într-un top Forbes al celor mai puternice femei din lume.

În 2011, Anna Wintour a fost decorată cu Legiunea de Onoare de preşedintele francez Nicolas Sarkozy, în cadrul unei recepţii ce a avut loc la Palatul Elysée din Paris.

Vogue este o revistă de modă şi lifestyle publicată în mai multe ţări din lume de compania de media Condé Nast.

Publicaţia a fost lansată în 1892, în SUA, de Arthur Baldwin Turnure, şi iniţial apărea săptămânal. După moartea lui Arthur Baldwin Turnure, revista a ajuns în posesia lui Condé Nast, cel care a înfiinţat actualul trust ce îi poartă numele, acesta dezvoltând treptat publicaţia.

Cea mai mare schimbare adusă de Nast a fost aceea de a scoate revista pe piaţă o dată la două săptămâni, notează Mediafax. La începutul anilor 1910, Vogue a fost lansată şi în Marea Britanie, apoi în Spania şi ulterior în Franţa, unde s-a bucurat de un mare succes.
În 1973, Vogue a devenit o revistă lunară.


Foto: Hepta

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod