Naomi, la 19 ani: Cum a pus Anna Wintour primul model de culoare pe coperta Vogue

Coperta numărului din septembrie 1989, cu Naomi Campbell la 19 ani

 


"La primul meu număr din septembrie am pus-o pe Naomi Campbell pe copertă. Purta o ţinută portocalie semnată de Anne Klein - acum probabil ar arăta incredibil de mult ca-n anii '80. Şi aveam o şedinţă în fiecare lună cu conducerea companiei, în care le arătam următoarea copertă. Îmi amintesc cum toţi bărbaţii îmbrăcaţi în costume au rămas şocaţi când au văzut că voi pune o femeie de culoare pe coperta numărului din septembrie al Vogue"
, a povestit Anna Wintour.



Decizia sa îndrăzneaţă a fost respectată de board-ul trustului şi s-a dovedit o mutare câştigătoare. "Când mă uit la acel număr mă simt mândră să văd cât de departe eram şi cât de mult s-a schimbat lumea", a explicat ea.

Revista Vogue din luna septembrie este una dintre cele mai importante apariţii publicistice din lumea revistelor de modă, notează Daily Mail. Foarte voluminos, dens şi greu la propriu şi la figurat, acest număr include publicitate plătită mai scump şi cele mai importante colecţii de modă.

Totodată, este unul dintre numerele care provoacă cele mai multe dezbateri, iar în 2009 a devenit subiectul unui film documentar, scrie ziarul citat.

"Cred că ediţia din septembrie a devenit un eveniment în sine, dacă oameni care n-au neapărat legătură cu Vogue îmi spun pe stradă sau la petreceri <<O, chiar mi-a plăcut numărul din septembrie>>, deci cred că e foarte urmărit", a explicat celebrul redactor-şef.

În iulie anul trecut, Anna Wintour a fost numită director editorial al Condé Nast, una dintre cele mai importante companii de media din SUA, din care face parte şi Vogue, considerată un etalon al stilului.
Ea este redactor-şef al Vogue SUA începând din iulie 1988, iar în martie 2013 a fost promovată la nivelul grupului Condé Nast, ocupând şi funcţia de director artistic.

Potrivit cotidianul The Telegraph, citat de Mediafax, Anna Wintour a fost din nou promovată la nivelul Condé Nast, urmând să supervizeze din punct de vedere editorial acest imperiu media. Din Condé Nast fac parte şi alte publicaţii celebre, precum Vanity Fair, The New Yorker, Glamour şi GQ.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod