Institutul Pantone a ales culoarea anului 2017

Anul trecut, Pantone a făcut o excepție și a desemnat pentru 2016 două culori, albastrul seren și rozul cuarț. Descoperă care este alegerea specialiștilor pentru 2017.
Institutul Pantone, autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi a sistemelor de culori, a anunţat că "verdele proaspăt" este culoarea anului 2017. Culoarea numită de celebrul institut "greenery" și notată cu codul de identificare Pantone 15-0343, este o combinație de verde cu tentă gălbuie, care amintește de prospețimea pășunilor înverzite. 

Specialiștii Pantone au declarat că Greenery evocă primele zile ale primăverii, când natura revine la viață, iar plantele și copacii încep să înverzească.
Această culoare are menirea de a-i face pe oameni să tragă aer în piept, să se simtă revigorați și pregătiți pentru un nou început. Reprezentanții companiei au mai arătat pe site-ul instituției că verdele proaspăt ales pentru anul 2017 are menirea de a oferi speranță, pe fondul schimbărilor politice și sociale îngrijorătoare la nivel mondial, care au avut loc în ultima perioadă. Nuanța Greenery inspiră reîntoarcerea la natură și descoperirea echilibrulu cu ajutorul ei.
Simbolizează speranță și un nou început.



Verdele Greenery a fost deja observat și în 2016, în cadrul prezentărilor de modă, dar și în tendințele pentru design și amenajări interioare. 

Anul trecut, Pantone a făcut o excepție și a desemnat pentru 2016 două culori, albastrul seren și rozul cuarț. "Împreună, rozul cuarţ şi albastrul seren dau naştere unui echilibru vizual. Tonurile calde de roz şi cele reci de albastru se combină perfect, reflectând o conexiune, o stare de bine şi un sentiment de pace şi ordine.
Totodată, această combinaţie inedită este şi provocatoare, deoarece nu se regăseşte în asocierile tradiţionale de culori. Ţinând cont şi de faptul că în multe părţi ale lumii asistăm la un gender blur (estomparea diferenţelor de gen), cele două culori alese coincid şi cu schimbările din societatea actuală, din modă sau design“, se arată în comunicatul oficial al Pantone, citat de adevărul.ro

Pantone determină culoarea anului prin studierea tendinţelor modei şi prin studierea produselor deja existente, precum şi a celor care urmează să fie lansate.
Predicţiile oferite de institut influenţează şi retailerii mondiali, precum şi designerii, care se adaptează standardelor. În 2015 culoarea aleasă de Pantone a fost Marsala, în 2014 a fost radiant orchid, iar în 2013 Pantone a declarat verde-smarald culoarea anului. 


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod