Dolce & Gabbana și-a anulat show-ul din Shanghai în urma unor acuzații de rasism

Brandul italian de modă Dolce & Gabbana și-a anulat prezentarea de modă din Shanghai, care ar fi trebuit să aibă loc miercuri, 21 noiembrie.
Stefano Gabbana și Domenico Dolce au fost nevoiți să anuleze show-ul numit #DGTheGreatShow a cărui organizare a costat câteva milioane de dolari. Evenimentul, care a fost promovat ca fiind unul dintre cele mai spectaculoase show-uri de modă din istorie, ar fi trebuit să aducă un omagiu culturii chineze. Dar în urma unor acuzații de rasism și după ce conturile de Instagram ale creatorilor de modă au fost sparte de hackeri, prezentarea a fost anulată.

"Visul nostru a fost să aducem la Shanghai un eveniment tribut dedicat Chinei, în care să prezentăm istoria și viziunea noastră", au spus cei doi designeri într-o declarație comună.
"Nu era doar un show de modă, ci un eveniment creat special din dragostea și pasiunea pentru cultura chineză și pentru oamenii din întreaga lume care iubesc Dolce & Gabbana", au mai spus cei doi.

"Ceea ce s-a întâmplat azi a fost un eveniment nefericit nu doar pentru noi, dar și pentru toți oamenii care au muncit zi și noapte pentru ca acest show să prindă viață. Din adâncul inimii, dorim să ne exprimăm aprecierea pentru toți prietenii și invitații noștri", se mai arată în declarația oficială a casei de modă.

Brandul s-a aflat în mijlocul unui scandal uriaș și a fost acuzat de rasism după ce mesaje jignitoare referitoare la poporul chinez au apărut pe conturile sale oficiale de social media, iar unele mesaje au fost trimise userilor de pe Instagram.

Stefano Gabbana a distribuit pe contul său personal Instagram capturi de ecran cu textele jignitoare, acoperite de mesajul "NOT ME" (nu sunt eu) scris cu litere majuscule roșii.

"Contul meu de Instagram a fost atacat de hackeri.
Biroul nostru legal se ocupă de asta. Iubesc China și cultura chienză. Îmi pare foarte rău pentru ce s-a întâmplat
", a scris Gabbana.



Un mesaj similar a fost distribuit pe contul oficial Instagram al Dolce & Gabbana, în care se anunță faptul că hackerii au spart conturile social media, iar o echipa de specialiști face investigații.


Scandalul pe rețelele de socializare a pornit inițial de la o serie de filmulețe de promovare ale show-ului din Shanghai distribuite de Dolce & Gabbana. În promo-uri, un model chinez încearcă să mănânce mâncăruri italiene, precum pizza, cannoli și paste, folosind bețe din bambus.
Userii care au văzut filmulețele pe rețelele de socializare le-au catalogat ca fiind jignitoare. Filmele au fost șterse de pe rețeaua de socializare chineză Weibo după ce au primit reacții negative, dar au rămas pe contul oficial de Instagram al brandului.


欢迎收看Dolce & Gabbana “起筷吃饭” 第1弹。 今天我们将率先向大家展示, 如何用这种小棍子形状的餐具, 来吃意大利伟大的传统玛格丽特披萨。 Welcome to Episode 1 with Dolce&Gabbana’s “Eating with Chopsticks”. First up today is how to use this stick shaped cutlery to eat your GREAT traditional Pizza Margherita.

#DGLovesChina #DGTheGreatShow

A post shared by Dolce & Gabbana (@dolcegabbana) on Nov 17, 2018 at 3:21am PST

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod