Colecţia H&M Conscious Exclusive: tendințele modei pentru stil și sustenabilitate

Elementele cheie ale noii colecţii Conscious Exclusive pentru primăvara 2015 sunt rochiile și imprimeurile artizanale, cu siluete sofisticate și elegante care au la bază materialele sustenabile.
Fiecare articol vestimentar din colecție are influențe din întreaga lume, de la drapajele japoneze la decorațiunile africane, prezentate într-o nouă viziune. Colecția de anul acesta duce la un nou nivel ideea de modă sustenabilă, fiind utilizate pentru prima dată paiete și mărgele reciclate. Începând din 16 aprilie, colecția va fi disponibilă în aproximativ 200 de magazine H&M din întreaga lume, precum și online.

„Ador diversitatea ideilor din noua colecție Conscious Exclusive.
Fiecare articol vestimentar are propria sa eleganță, iar imprimeurile sunt excepționale”, afirmă Ann-Sofie Johansson, Șefa Departamentului de Design, New Development de la H&M.

Rochia din in și mătase ecologică decorată cu păsări desenate manual pe un imprimeu fotografic din solzi, fusta amplă fiind confecţionată din tul de poliester reciclat. O rochie de cocktail neagră, cambrată şi decupată la spate, cu secțiuni transparente pe laterale și pe șolduri, ornamentată cu motive de inspirație africană, realizate din paiete negre.
O rochie elegantă, fără mâneci, drapată și pliată asemenea unui origami şi imprimată cu nuanţe de alb și negru care reprezintă un peisaj abstract. Același imprimeu este utilizat pe o jachetă de aviator, ca motiv jacard, cu fire lăsate intenționat să atârne la fel ca pe dosul unei tapițerii. O bluză din bumbac ecologic, fără mâneci, decorată cu elemente din macramé, legată pe laterale asemenea unei armuri moderne multifuncționale. Un trenci bej, fluid, cu cordon în talie, are toate detaliile autentice – apărătoare de vânt, epoleți – însă poate fi purtat ca rochie, având șlițuri laterale pentru a facilita libertatea de mișcare.

Decupată în față, cu un sistem de închidere la baza gâtului, jacheta scurtă din piele ecologică are o croială elegantă și totodată, de efect, fiind potrivită în combinație cu o fustă amplă.
O jachetă de smoching din mătase de dud, 100% ecologică, îmbină elementele masculine cu cele feminine, croiala cu cusătură deschisă pe interiorul mânecilor conferindu-i un plus de modernitate. Și accesoriile sunt confecţionate din materiale mai sustenabile: pielea ecologică neagră este utilizată ca material principal în conceperea sandalelor cu barete, cu toc înalt și talpă cu platformă din lemn. Colecția include, de asemenea, brățări din piele ecologică albă și cercei din metal și paiete reciclate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod