Cockaigne a lansat prima ediție în print cu Catrinel Menghia pe copertă

Cockaigne a lansat joi, 15 octombrie, prima ediție în print a revistei, în cadrul unei petreceri organizate la Club Control.
Cei aproape 900 de participanți au putut s-o admire în premieră pe Catrinel Menghia pe coperta noii ediții dar și în persoană, celebrul fotomodel și Creative Director al revistei fiind gazda petrecerii.

Tema numărului 6 al revistei este RetroFuture, un curent creativ care sondează modul în care oamenii își închipuiau în trecut viitorul. Coperta noului număr o surprinde pe Catrinel Menghia într-o ambianță relaxată, în care se bucură de serviciile oferite de un majordom-robot. Materialul a fost realizat de Cristian Niculae iar art-direction-ul de Adrian Cozma. Editorialele foto precum cele semnate de Vlad Bîrdu, Cosmin Gogu, Nelum Francesca Caramini, Matthias Neumann, Vali Bărbulescu, Ionuț Staicu sau Vlad Andrei sau ilustrațiile și colejele realizate de Milena Surducan și Julien Britnic creează un univers în care cititorul descoperă punți între trecut, prezent și viitor.

Noul număr conține interviuri cu Andreea Bădală, creatoarea brand-ului Murmur, cu actorul american de origine română Sebastian Stan, star al al filmului Captain America: The Winter Soldier și cu arhitectul și designer-ul Fabio Novembre.
Printre artiștii care își pun amprenta retrofuturistă în Cockaigne se mai numără Ovidiu Buta, Dana Argeșan, Laszlo Forray, Francesco Bertola, Alexandru Nimurad, Devon Fay, Josh Hermann și mulți alții.

Cockaigne #06 conține și o secțiune dedicată literaturii. Oliviu Crâznic și Michael Haulică, unii dintre cei mai apreciați scriitori de SF de la noi din țară, prezintă două nuvele cu accente retro-future: Last Hourglass și Suicide in Blackbird Street.

Încă de la lansarea Cockaigne în online, în 2011, visul nostru a fost ca revista să aibă o identitate și în  print. După patru ani, visul devine realitate și credem că alegerea temei RetroFuture vorbește foarte bine despre momentul în care ne aflăm.
Ne uităm în trecut cu mândrie la edițiile precedente, la experinețele acumulate în toți acești ani, culegem ce-i mai bun de acolo și privim înainte, în viitor, cu mare încredere. Dorim să creștem și să devenim o platformă puternică unde artiștii, fie că vorbim de fotografi, stiliști, fie de ilustratori sau scriitori, să se poată manifesta creativ în voie
”, a declarat Ioan Dăescu, redactor șef al Cockaigne.

Printre invitații prezenți la evenimentul de lansare s-au numărat Ilie Năstase, designer-ul Karim Rashid, Alexandra Dinu, Andreea Bădală, Ionuț Staicu, Vali Bărbulescu, Ana Barbu, Mikael și Sorina Fredholm, Edward Aninaru, Maurice Munteanu, Kristina Dragomir și Mihaela Glăvan.
Pentru seara evenimentului, Catrinel Menghia a ales o ținută retro, accesorizată de Bijuteria Teilor cu piese din ultima colecție.

Revista Cockaigne #06 RetroFuture va putea fi achiziționată din această săptămână din librăriile Cărturești, de la punctele de presă din Aeroportul Henri Coandă și, în continuare, de pe www.cockaigne.ro. Prețul revistei este de 45 Lei și include livrarea acesteia în toată țara. Revista poate fi comandată și livrată și în afara țării.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod