Cizmele de coșmar: Costă 10.000 de dolari și par sa fie inspirate din filme de groază

Creațiile de modă ar trebui să fie frumoase, interesante și să le ofere o stare plăcută atât celor care le poartă, cât și celor care le privesc.
Dar unii dintre designerii din noua generație consideră că hainele, încălțămintea și accesoriile trebuie să iasă din tipare, să fie inedite și speciale.

Designerii brandului canadian Matieres Fecales au creat o pereche de cizme cu un aspect cel puțin bizar. Cizmele cu toc sunt realizate dintr-un material ce imită perfect culoarea și textura pielii, având chiar alunițe și fire de păr. Cizmele au tocuri înalte, degete care seamănă perfect cu cele reale, dar și un pincten bizar care amintește de un corn. 

La prima vedere, încălțările par desprinse din filme de groază cu demoni sau creaturi grotești extraterestre. 



Matieres Fecales, care se traduce din franceză drept "materii fecale", este un brand conceput de cuplul Hannah Rose și Steven Raj Bhaskaran.
Cei doi s-au întâlnit în timp ce studiau moda în Montreal și au început să creeze împreună o serie de obiecte care par desprinse din filme horror.

Dalton și Bhaskaran au distribuit primele imagini cu conceptul lor de cizme la începutul anului 2018, când au realizat un prototip din proteze, editat în Photoshop.

Datorită reacțiilor fanilor, care au fost surprinși de modelul bizar al încălțărilor, cei doi designeri au decis să aducă cizmele de coșmar în realitate. Artistul Sarah Sitkin, care este specializată în crearea de replici ale părților corpului, i-a ajutat să-și pună planul în practică.



Bhaskaran a declarat pentru Vogue că cizmele create de el și partenera sa sunt "obiecte de artă care pot fi purtate".

"Toată lumea întreba 'Sunt Photoshopate? Nu sunt Photoshopate?', astfel că am vrut să le creăm în realitate.
Putem obține acest look neobișnuit folosind Photoshop și îl putem face să pară foarte realist, dar în același timp rămâne acea disforie. Este acea dorință în noi care ne face să transpunem în viața reală ceea ce facem pe Internet. Exact acest lucru l-am făcut noi cu aceste încălțări
", a declarat Bhaskaran.

"Pâna la urmă, publicul larg nu se va adapta la așa ceva. Nu este ca și cum începând de mâine toată lumea va purta astfel de cizme cu toc, dar ne dorim ca publicul larg să le accepte și să nu le vadă ca pe ceva de care să se sperie sau care este intimidant.
Pe platforma noastră, foarte mulți oameni capătă încredere și își trăiesc viața fără teamă"
, a mai spus creatorul de modă.

Cei care au vrut să adopte un astfel de look pentru Holloween au fost dezamăgiți. Prețul de pornire pentru cizmele cu design bizar este de 10.000 de dolari.


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod