Arcaba Concept, un nou designer in peisajul urban bucurestean

Arcaba Concept este pentru femeile cu personalitate vibranta si mai ales pentru femeile care vor sa se distinga in peisajul urban.

Cristina Barascu, designer-ul Arcaba Concept, spune ca se adreseaza femeilor indraznete, care doresc sa fie altfel, care doresc sa iasa din contingent.

Moda este o notiune abstracta, foarte personala, ce tine de viziunea si sensibilitatea fiecarui designer. Am inceput sa lucrez la colectie la sfarsitul anului 2015, in decembrie. Primele piese au fost croite in ianuarie si intreaga colectie a fost definitivata la sfarsitul lui februarie. In martie, am lansat si site-ul de vanzari online www.arcabableu.ro. Ca designer, incerc sa aduc o nota de originalitate unor piese simple si unor tinute casual. Astfel, sper ca viziunea mea sa cucereasca clientela urbana.

Prima colectie a fost creata pentru un stil exuberant. Este un mix de piese smart-casual, multifunctionale, ce pot fi reinventate in noi tinute, la infinit.

Creatiile Cristinei imbraca o femeie indrazneata, care-si doreste sa fie altfel, sa iasa din contingent. Succesul inseamna sa isi vada creatiile purtate pe strada, sa fie apreciate si cautate. 

Creatiile Arcaba Concept sunt dominate de personalitate si notiuni abstracte, ii reflecta personalitatea, ideile vin si din locurile in care a fost si merge,  mediul care o inconjoara. "Moda este o notiune abstracta, foarte personala, ce tine de viziunea si sensibilitatea fiecarui designer. Eu ma voi concentra pe femeia moderna, contemporana, dinamica, in cautare permanenta de ceva nou".

Inspiratia vine si de la Coco Chanel. “Da, inspiratia mea in domeniul modei, si numai, este Gabrielle “Coco” Chanel. Ii admir personalitatea, i-am studiat cu atentie parcursul si evolutia, si o gasesc fascinanta din toate punctele de vedere.

Nuantele sale predilecte erau negru si alb, la care se mai adaugau albastru, bej si gri, exact paleta mea favorita, la care se alatura si rosul, in cazul meu. Comoditatea pieselor, combinatia iresitibila de masculinitate si feminitate au fost principiile prin care Coco Chanel a sedus intreaga lume".

Dintre designerii contemporani ii admira pe Yohji Yamamoto care, de asemenea, imbina în creatiile sale stilul masculin cu cel feminin, folosind ca si Coco Chanel foarte mult alb si negru in colectiile sale. A fost supranumit chiar de presa “poetul negrului”, datorita pasiunii sale obsesive pentru negru.

Ii place foarte mult Rick Owensimi si non conformismul sau, mai ales pentru ca duce prezentarile de moda la un alt nivel. Si nu in ultimul rand, ii place Ina Georgeta Statescu, un designer roman care locuieste la Paris, foarte cunoscuta in Franta si mai ales pe continentul asiatic, Japonia.

A fost designerul casei Loris Azzaro – o casa celebra de houte-couture din Paris. "O apreciez pe Ina pentru adevaratele opere de arta care ies din mainile sale. Pe langa haine, ea realizeaza si tablouri din materiale textile pretioase, totul fiind extrem de minutios studiat si gratios. Acesta este, de altfel, si unul dintre motivele pentru care s-a facut remarcata in Japonia, tara unde totul este o arta.

In noul sezon de vara pregateste haine care sa te faca sa renunti la inhibitii, midnight call collections, iar pentru sezonul de iarna va opta pentru stilul militar, din urmatoarea colectie nelipsind nici franjurile, in tendinte inca din sezonul trecut.  "Din colectia actuala, v-as recomanda cateva piese de rezistenta, precum trench-ul  si sacoul din brocard tesut, dar si bluza in colt, cu spatele gol.
Sunt piese speciale, pentru persoane ce isi doresc sa se remarce oriunde printr-un stil unic, individual.


Romania are designeri foarte buni si creativi, iar calitatea lor a fost deja confirmata de vedetele de talie internationala care au ales sa le poarte creatiile pe covorul rosu al celor mai de seamna evenimente mondene. Vedete precum Jennifer Lopez, Madonna, Jennifer Hudson, Stacy Kiebler, Ashley Tisdale,Maria Menounos, Beyonce, Miley Cyrus, Lady Gaga, Kylie Jenner au purtat de-a lungul timpului creatii Murmur (by Andreea Badala), Maria Lucia Hohan, Lorena Sarbu, Eva Culture (Aura Cercel) pe covorul rosu, ceea ce, zic eu, este un semn ca ne indreptam in directia cea buna.
 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod