Pregăteşte-ţi hainele pentru toamnă! Ce păstrezi? Ce arunci?

Gata, vara şi-a făcut în mod oficial bagajele şi a plecat discretă, aşa cum a şi venit, de pe meleagurile mioritice. Fiindcă a sosit momentul să renunţi temporar la sandale şi rochii vaporoase, trebuie să înlocuieşti garderoba estivală cu cea pentru sezonul toamnă-iarnă
Iată ce ai de făcut!

Renunţă la tot ce nu mai porţi


Poţi profita de trecerea de la garderoba de vară la cea de toamnă/iarnă pentru a face curat prin amândouă. Ştii deja care sunt hainele şi accesoriile estivale de care, deşi le iubeşti, nu te-ai atins în sezonul care tocmai s-a încheiat: fără milă, renunţă la ele şi dă-le cuiva care o să le poarte.

Aplică aceeaşi tactică şi pentru multitudinea de piese vestimentare şi accesorii de toamnă/iarnă. În acest caz, dacă nu eşti sigură că vrei să renunţi la puloverul X şi eşarfa Y, cu toate că nu mai ţii minte când le-ai purtat ultima dată, oferă-le o şansă - însă nu uita să scapi de ele la sfârşitul iernii, dacă nici în acest sezon nu ajungi să le foloseşti!

Depozitează garderoba de vară

Acum că ai scăpat de toate elementele din garderoba de vară pe care oricum nu le mai purtai, treci la următorul pas: depozitarea peste iarnă.
Pentru a nu crea rapid o debandadă în toată regula, ai putea să îţi organizezi hainele şi accesoriile în teancuri bine delimitate (tricouri la tricouri, rochii la rochii, pantaloni scurţi la pantaloni scurţi etc.).

La final, mai ales dacă spaţiul din dulap este limitat, aşază-le în cutii pe care să le depozitezi pe rafturile superioare. Dacă spaţiul nu îţi este suficient, pune cutiile - nu înainte de a le fi etichetat - sub pat sau, dacă stai la casă, în pod (beciul este adesea prea umed şi, deci, problematic pentru haine/accesorii).

Aranjează hainele în funcţie de cât de des le îmbraci

A sosit momentul să treci la hainele şi accesoriile de toamnă/iarnă pe care poţi începe prin a le organiza într-un mod similar celor de vară, astfel încât să obţii mai multe teancuri de tricouri, pantaloni, bluze, pulovere etc.

Apoi, ideal ar fi să plasezi în partea din faţă a rafturilor hainele mai subţiri, de toamnă, iar pe cele groase, de iarnă, să le laşi mai în spate.
În sezonul rece, vei putea face rocada. Nu în ultimul rând, dacă ştii că ai anumite piese vestimentare pe care le porţi mai frecvent decât pe altele, pune-le mai la îndemână, astfel încât să nu fii nevoită să răscoleşti dulapul în căutarea lor.

Aşază hainele pretenţioase pe umeraşe

Dacă ţi-ai golit umeraşele de hainele de vară, umple-le acum cu cele pretenţioase de toamnă/iarnă. Trenciul, paltonul, sacourile, rochiile care trebuie călcate, pantalonii la dungă, cămăşile - toate trebuie să îşi găsească locul pe umeraşe.

Pune accesoriile de toamnă la îndemână

Ai câteva accesorii pe care le porţi mai des? Foloseşte agăţători montate pe partea interioară a uşilor dulapului pentru a le avea la îndemână.
Astfel, ori de câte ori îţi vei dori să le asortezi la o ţinută, nu vei mai fi nevoită să răscoleşti caseta cu bijuterii sau raftul cu căciuli, fulare etc.

Investeşte într-un pantofar

Şi încălţamintea de toamnă/iarnă ar trebui să fie aşezată la un loc - preferabil într-un pantofar la care să ai acces cu uşurinţă. La fel de bine, pune botinele, ghetele, cizmele şi bocancii de toamnă în cutii curate (eventual transparente), la baza dulapului, asigurându-te că ai acces în primul rând la pantofii pe care îi porţi mai des.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • kiki pe 30 Sep 2014, 08:05
    corect !

    F bune sfaturi,eu asa procedez si mereu incerc sa le invat pe alte femei...Partea grea e cu aruncatul,pt ca se intampla sa-ti cumperi ceva f valoros tocmai cand iese din trend..dar nu te induri,si zici ca moda revine...peste 10 ani...si incet-incet se aduna in dulap...Am vazut la tv ca in SUA sunt magazine second pt piese de lux,unde le duci si primesti ceva bani pe ele,ar trebui si aici,nu numai cu rupturi la kg.In fine...in primul rand sa nu cumparam prea mult !

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod