Modă. Adoptă stilul hippie. Inspiră-te din ţinutele vedetelor

Apărut la jumătatea anilor '60, stilul hippie a fost iniţial o formă de rebeliune a tinerilor din America împotriva unei societăţi cu reguli tot mai stricte şi rigide.

Tinerii hippie şi-au dorit o reîntoarcere la natură, la simplitate, libertate şi pace, dorinţe care s-au reflectat şi în hainele alese de ei.

Materialele naturale, precum bumbac, in sau cânepă deveniseră iar populare, printurile în culori vii şi imprimeurile cu motive etnice, în special cele ale nativilor americani, fiind intens folosite.

Tot de inspiraţie amerindiană sunt şi celebrele franjuri specifice acestui stil vestimentar, dar şi accesoriile din mărgele multicolore, în special bentiţa aşezată pe frunte.

De asemenea, fustele lungi, largi şi colorate sau rochiile cu motive florale sunt piese vestimentare care te ajută foarte uşor să obţii un look hippie.

Valorile promovate de tinerii americani ai anilor '60-'70 sunt în continuare apreciate, la fel şi moda inspirată de ei. Iar starurile de la Hollywood sunt principalele adepte ale ţinutelor de tip hippie, pe care le poartă atât în viaţa de zi cu zi, cât şi pe covorul roşu.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod