Modă. 7 sfaturi pentru reîmprospătarea garderobei. Cum să valorifici hainele pe care nu le mai porţi

Oricât de risipitor, lipsit de cumpătare şi de sens ar părea, majoritatea femeilor poartă în medie 20%-40% din garderobă. Ce se întâmplă cu restul?
Când am creat Yard Sale-ul, evenimentul în care-ţi poţi vinde sau schimba hainele pe care nu le mai porţi, tocmai îmi editasem drastic garderoba. Şi priveam nedumerită la cei câţiva saci care se adunaseră de prin dulapuri.

Oricât de risipitor, lipsit de cumpătare şi de sens ar părea, majoritatea femeilor poartă în medie 20%-40% din garderobă. Ce se întâmplă cu restul? Le ţinem pentru ocazii speciale, uităm de ele prin colţuri, le avem necălcate, pătate etc. şi le decretăm de nepurtat, cel puţin momentan.

Cum facem să punem în folosinţă, să exploatăm, măcar la 80% garderoba pe care o deţinem, în care am investit sume considerabile, efort şi timp.
Trucurile acestea vă vor schimba în bine relaţia cu hainele într-un timp extrem de scurt, pentru totdeauna:

1. Planifică ţinutele

Când editezi, arunci, faci curat, mereu rămân nişte piese pe care nu le porţi de luni bune, poate ani, însă care-ţi plac în mod deosebit, au valoare estetică, sunt de calitate bună etc., dar nu ştii cu ce să le porţi. Imediat ce te vei obişnui să-ţi construieşti ţinute pe toată săptămâna de duminică seară, vei activa multe dintre hainele nefolosite din dulap.

2. Repară micile defecte

Câştigăm mai mult timp şi control asupra vieţii noastre dacă nu mai amânăm. Pune-ţi în agendă o vizită la croitoria din cartier, pregăteşte tot ce ai de reparat într-o pungă şi fă drumul până acolo.
Vei vedea cum multe dintre lucrurile nefolosite, reintră în uz.

3. Restilizează

De la sandalele aproape noi care acum nu-ţi mai spun nimic, până la fusta pe care ţi-ai dori-o mai lungă. Internetul este doldora de sugestii simple de reîmprospătat hainele de care te-ai cam plictisit. Mai ales că vizita aceea la croitor poate avea multe beneficii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod