Modă. 20 de ţinute inspirate de ie şi costumul popular, ideale pentru 1 Decembrie

Pentru o zi de sărbătoare ai nevoie de haine pe măsură! Bluzele cu motive tradiţionale şi fustele precum fotele decorate cu flori colorate sunt perfecte pentru această ocazie
Motivele tradiţionale româneşti au fost întotdeauna apreciate în lumea modei, atât în ţară, cât şi peste hotare. Femeile emblematice ale României au purtat de-a lungul timpului ţinute inspirate din portul tradiţional, de la Regina Maria, una dintre cele mai iubite şi apreciate personalităţi feminine, care purta costumele populare româneşti cu mare drag şi mândrie, deşi era născută şi crescută în Anglia, la Maria Tănase, cea care a adus o notă de modernitate şi glamour folclorului, purtând într-un mod original hainele din portul tradiţional.

Şi designerii de top din industria modei au folosit ia şi costumul popular românesc ca sursă de inspiraţie de-a lungul vremii.
Yves Saint Laurent, John Paul Gaultier, Tom Ford, Ralph Lauren sunt numai câteva dintre numele celebre care au realizat creaţii inspirate de portul tradiţional românesc.

Deşi nu ar trebui să ai nevoie de un motiv pentru a purta ţinute de inspiraţie folclorică, Ziua Naţională este totuşi ocazia excelentă pentru a te mândri cu ia sau costumul tău popular. Le poţi folosi pentru a obţine un look interesant şi modern, dar care pune în valoare motivele tradiţionale.

Dacă nu ai deja în garderobă un costum popular sau o ie moştenite de la bunica, iată câteva locuri de unde să-ţi achiziţionezi piese vestimentare realizate respectând cu stricteţe vechile meşteşuguri, dar şi unele creaţii moderne, care au ca sursă de inspiraţie motivele tradiţionale:



Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod