Cum îți alegi coafura în funcție de rochie

Cum îți alegi coafura în funcție de rochie

Cel mai important aspect de care să ții cont atunci când îți alegi coafura este tipul de decolteu sau guler al rochiei tale
O regulă de bază este aceea ca părul să nu ascundă detalii importante din partea de top a rochiei. Iată cum să alegi coafura în funcție de rochie:

Rochiile cu decolteu de tip V

Acest tip de decolteu adânc va fi punctul central al rochiei tale. Din acest motiv, coafurile care îți țin părul strâns, fie într-o coadă la spate, un coc, o coroană din păr împletit etc., se vor potrivi perfect cu o astfel de rochie. Este de preferat să nu îți lași părul liber, dar dacă nu vrei să îl prinzi, aduci lasă-l desprins pe spate și dă-l după urechi. 

Rochiile pe un umăr

Oferă simetrie unei rochii pe un singur umăr alegând o coafură care îți va dispune tot părul pe partea umărului gol. O coadă pe o parte, o codă împletită sau un coc lateral, pe partea umărului gol sunt coafuri ideale pentru o rochie asimetrică.

Rochiile pe gât

Dacă ai ales o rochie cu guler înalt, atunci este de preferat să optezi pentru o coafură care va permite ca acest detaliu să fie cât mai vizibil. Cofurile în care părul este strâns în partea de sus a capului sunt opțiuni perfecte pentru aceste rochii.
Încearcă o coadă de cal înaltă sau un coc înalt.

Rochie cu umerii goi

În acest caz, va trebui să ții cont și de conformația ta fizică, nu numai de forma rochiei atunci când alegi coafura. Dacă ai umerii lați și vrei să maschezi acest detaliu, lasă-ți părul desprins. Onduleurile și buclele lejere sunt alegeri potrivite în acest caz. Dar dacă zona umerilor este îngustă, poți opta pentru coafuri precum cocuri lejere la spate.

Rochie cu decolteu bărcuță

Elementul central al acestei rochii este decolteul larg, care lasă liberă zonă gâtului și o parte din zona umerilor. Iar pentru a-l pune în valoare, va trebui să alegi o coafură ce pune în evidență acest detaliu.
Optează pentru cocuri la ceafă sau părul strâns în împletituri elegante.

Rochie cu decolteu căzut

Pentru că materialul acestei rochii cade precum  o draperie în zona decolteului, o coafură care are același efect în cascadă este cea mai potrivită. Un astfel de stil este coafura cu părul din zona de creștet prins într-o coadă, iar restul părului lăsat liber.

Rochie cu decolteu pătrat

Pentru o astfel de rochie, al cărei decolteu formează unghiuri drepte, va trebui să alegi coafuri feminine, ce reușesc să estompeze efectul rigid al decolteului. Buclele lejere sunt ideale pentru acest tip de rochie, iar dacă ești tunsă bob sau ai părul până la nivelul umerilor, acest stil te va avantaja.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod