Femeie cu rochie rosie

Cum ești perceput de ceilalți în funcție de culorile pe care le porți

Impresia celor din jur despre tine este puternic influenţată de culorile pe care le porţi cel mai des. Află ce semnificaţie au nuanţele tale favorite
Culorile ne influențează foarte mult în viața de zi cu zi. Ne ajută în decizii elementare, cum ar fi de exemplu să ne alegem alimentele. Suntem mereu în căutarea fructelor și legumelor în culori vii și proaspete, iar un fel de mâncare va fi prima dată evaluat vizual. De asemenea, atunci când privim chipul unei persoane putem stabili vârsta și în funcție de tonul pielii, dar și în funcție de contrastul pe care acesta îl face cu nuanța buzelor, a ochilor și a sprâncenelor, potrivit unui nou studiu

Pentru că sunt atât de importante în viața noastră, nu este de mirare că suntem puternic influențați și de culorile pe care le poartă o persoană atunci când îi evaluăm personalitatea.
Specialiștii site-ului buytshirtsonline.co.uk au realizat un sondaj în rândul utilizatorilor și au ajuns la concluzii foarte interesante. Cea mai importantă dintre ele este aceea că nuanțele pe care le poartă o persoană pot schimba drastic modul în care este percepută de cei din jur. Iar bărbații și femeile au percepții diferite când vine vorba de culori.

Cei care poartă negru sunt de încredere


Dacă ești o fană a negrului și te-ai îngrijorat că ai prea multe piese vestimentare "întunecate" în garderobă, poți să stai liniștită. Se pare că cei care poartă negru sunt asociați cu trăsături de caracter pozitive.
Aceștia sunt văzuți ca fiind persoane serioase, pe care te poți baza și care au încredere în sine.

Aproape jumătate dintre femeile care au participat la sondaj și 64% dintre bărbați au spus că cei care poartă negru inspiră încredere. De asemenea, aceștia au mai asociat negrul cu inteligența și chiar alura sexy, ceea ce face ca această culoare să fie o alegere bună atât pentru un interviu, cât și pentru o întâlnire romantică.

Culoarea roz are o reputație proastă


La polul opus, rezultatele sondajului au indicat că rozul ar trebui evitat. Această culoare a fost desemnată de respondenți drept frivolă, nepotrivită niciunei ocazii și a fost asociată chiar cu o inteligență scăzută.
Doar 5% dintre respondenți consideră că oamenii inteligenți poartă roz.

Culorile maro și portocaliu nu sunt potrivite pentru întâlniri


Iar când vine vorba de ținutele pentru interviuri sau întâlniri romantice, cei care au participat la studiu au fost de părere că portocaliul și maroul nu sunt deloc potrivite. Numai 2% dintre femei și 8% dintre bărbați ar purta maro la o întâlnire importantă. De asemenea, nici portocaliul nu se numără printre alegerile oamenilor pentru o intâlnire. Doar 2% dintre femei și 6% dintre bărbați ar alege această culoare pentru o întâlnire, potrivit buytshirtsonline.co.uk.

Roșul, culoarea sex-appeal-ului, dar și a aroganței


Roșul a fost desemnat de cei care au participat la sondaj drept o culoare care inspiră aroganță. Dar în ceea ce privește întâlnirile romantice, bărbații au declarat în proporție de 56% că preferă ca femeile să poarte roșu, iar acestea au declarat că preferă ca bărbații să poarte la întâlnire negru (66%) sau albastru (48%).

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ion pe 8 Iun 2016, 21:03
    Negrul

    e dovada de seriozitate. Stiu asta de la niste gabori imbracati in negru care mi-au tras o teapa.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod