Ce tipuri de paltoane te avantajează dacă eşti scundă şi plinuţă

Alegerea pieselor vestimentare trebuie făcută întotdeauna în conformitate cu silueta pe care o ai, altfel, oricât de mulţi bani ai investi în garderoba, rezultatul nu va fi niciodată unul demn de categoria "aşa da".
Alegerea pieselor vestimentare trebuie făcută întotdeauna în conformitate cu silueta pe care o ai, altfel, oricât de mulţi bani ai investi în garderoba, rezultatul nu va fi niciodată unul demn de categoria "aşa da". În această perioadă a anului începe goana după paltonul perfect, paltonul care te va feri de frigul iernii şi care îţi va pune în valoare punctele forte ale siluetei, ascunzând micile imperfecţiuni. Eşti scundă şi plinuţă? Iată ce fel de paltoane poţi alege pentru a-ţi flata forma corpului.

1. Paltoanele cu croaială în formă de A

Silueta minionă şi plinuţă poate fi pusă în valoare cu ajutorul unui palton cu croială în formă de A, mai mulat până în zona taliei şi evazat de la talie în jos.
Acest tip de palton distrage atenţia de la zona abdomenului şi o mută spre cea a şoldurilor şi a umerilor.

2. Paltoanele care au detalii vizibile pe centru

Dacă vrei să maschezi o siluetă cu forme, îţi sugerăm să cauţi un palton care are detalii vizibile pe centru. Poate fi vorba despre nasturi mari şi metalici, un fermoar vizibil sau un model special care atrage atenţia pe centrul siluetei.

În acest fel, vei împuşca doi iepuri dintr-o lovitură: pe de o parte vei crea impresia unei siluete mai înguste, iar pe de altă parte vei crea impresia unui corp mai înalt.

3. Paltoanele care depăşesc posteriorul şi sunt accentuate în talie

Chiar dacă îţi plac paltoanele scurte tip jachetă, evită să le porţi, întrucât îţi scot în evidenţă burta şi şoldurile late.
Cel mai bine ar fi să optezi pentru un palton care depăşeşte posteriorul, deoarece creează iluzia unui corp mai zvelt şi îţi acoperă foarte bine abdomenul şi şoldurile, poate chiar şi coapsele groase.

De asemenea, îţi recomandăm să alegi un palton care este accentuat în talie cu un cordon, o centură sau o curea. Acest detaliu este foarte important, întrucât îţi pune în valoare silueta şi îi conferă un plus de definire, făcând-o să pară mai feminină şi mai armonioasă.

4. Paltoane cu volanaşe şi detalii pe umeri

Dacă eşti scundă şi plinuţă, dar te mândreşti cu bustul pe care îl ai, atunci poţi simula o siluetă mai suplă alegând un palton care este prevăzut cu volănaşe în zona bustului.
Volănaşele atrag atenţia în zona superioară a corpului şi nimeni nu se va mai uita la talia durdulie sau la şoldurile proeminente.

În această categorie intră şi paltoanele care prezintă detalii pe umeri, cum ar fi nasturi, ţinte, catarame sau alte astfel de accesorii integrate în design.

5. Paltoane cu decolteu adânc şi revere late

Paltoanele cu decolteu adânc atrag atenţia pe centrul corpului şi au tendinţa de a alungi corpul scund şi plinuţ. Alege şi tu un astfel de palton, care pe deasupra are şi revere late, numai bune pentru a masca silueta mai puţin atletică.

6. Paltoanele supradimensionate

Paltoanele supradimensionate sunt în tendinţe de câteva sezoane şi sunt perfecte pentru tine dacă eşti mai mică de înălţime şi plinuţă, deoarece ascund orice imperfecţiune.
Însă trebuie să fii atentă cum le porţi, întrucât sunt destul de pretenţioase. Poartă paltonul supradimensionat cu pantaloni skinny şi ghete, cizme sau botine cu toc înalt.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod