Poşete de inspiraţie românească, cu motive tradiţionale. Îţi plac?

Aşa cum am mai spus şi în alte postări, îmi place să scriu despre lucrurile frumoase care se fac în România. Pentru că da, în România se fac multe lucruri frumoase, chiar dacă sunt mulţi

Aşa cum am mai spus şi în alte postări, îmi place să scriu despre lucrurile frumoase care se fac în România. Pentru că da, în România se fac multe lucruri frumoase, chiar dacă sunt mulţi cârcotaşi care văd doar părţile rele.

Iar printre ele se numără şi o colecţie de genţi de inspiraţie românească, cu motive reprezentative din șase regiuni importante ale țării: Transilvania, Oltenia, Muntenia, Bucovina, Basarabia și Moldova.

Dor de Transilvania" src="//static.eva.ro/img/blog/uploads/38/2013/08/9.-Dor-de-Transilvania.jpg" alt="" width="581" height="561" />

Gențile Iutta sunt lucrate din material textil și piele naturală. "Este o idee la care lucrăm de foarte mult timp și care a luat naștere din simplul motiv că avem regiuni puternice din punct de vedere cultural și spiritual, care merită redate și, mai ales, purtate. Prin noua colecție Iutta, dorim să readucem atmosfera zonei de care ne simțim cel mai legați.

Purtând fiecare geantă în parte, purtăm, de fapt, dorul pentru regiunea pe care aceasta o simbolizează", povesteşte Nicoleta Chirica, designer și fondator Iutta.

Cu această colecţie, pitorescul fiecărei zone este surprins și redat prin motive specifice și încărcătură simbolică. Aceasta este lansată sub același nume ca al campaniei, luând forma sloganului cu care Iutta a pătruns pe piață: Dor de românesc. Gențile din noua colecție pot fi achiziționate de pe site-ul www.iutta.ro, unde sunt disponibile sub forma unui catalog online.

"Conceptul colecției, care se reflectă fidel și în miza campaniei, a fost construit și gândit pentru a valorifica sentimentele de dor, dovadă a atașamentului puternic față de specificul românesc", spune Nicoleta Chirica.

Motivele alese sunt inspirate din tradiția fiecărei zone și exprimă principalele valori ale acestora, putând fi regăsite și în arhitectura veche, în straiele populare, în picturi și sculpturi tradiționale sau alte elemente pur românești. Campania Dor de românesc este realizată prin asociere cu La Blouse Roumaine, o comunitate recunoscută pentru implicarea susținută în promovarea valorilor românești la nivel internațional.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod