Pantofi de colecție, de la designeri de lux, la Săptămâna Modei de la Paris

Săptămâna trecută, Parisul a găzduit unul dintre cele mai importante evenimente din lumea modei internaționale. Fashion week-ul haute couture este un moment special pentru iubitorii de modă.

Săptămâna trecută, Parisul a găzduit unul dintre cele mai importante evenimente din lumea modei internaționale. Fashion week-ul haute couture este un moment special pentru iubitorii de modă.


Mari case de modă, printre care Chanel, Christian Dior, Elie Saab, Jean Paul Gaultier, Maison Martin Margiela, Atelier Versace, Armani Prive sau Valentino și-au prezentat creațile haute couture pentru sezonul primăvară-vară 2013.

Și dacă toată lumea să aștepta la piese extravagante, demne doar de podiumuri (așa cum sunt în general creațile haute couture), designerii ne-au uimit cu pantofi simpli, purtabili și foarte eleganți.

Cel mai bun exemplu sunt creațile casei Valentino.

Designerii Maria Grazia Chiuri şi Pierpaolo Piccioli au preferat simplitatea unor pantofi cu tocuri medii, vârf ușor ascuțit și culori neutre. Speciale au fost materialele din care sunt confecționați pantofii (saten, dantelă și broderii delicate).

Și la Armani Prive și Christian Dior am văzut pantofi simpli, cu un toc subțire, ușor curbat, în culori pastelate sau nude-uri. Semn că eleganța și simplitatea nu vor muri nicicând.

Industria Haute Couture (modă de înaltă clasă) a luat naștere oficial în anul 1864 cu ajutorul lui Charles Frederick Worth (cel care a transformat croitorul modest, într-un adevărat artist ale cărui gusturi în materie de modă trebuiau să fie "literă de lege").

În prezent, admiterea în clubul haute couture se face de către Chambre Syndicale și prevede ca fiecare membru să realizeze două colecții pe an, 50 de creații noi și originale de zi și de seară, în cadrul fiecărei colecții.

De asemenea, trebuie să creeze haine făcute după măsură pentru clienți individuali (cu cel puțin una sau mai multe probe) și să aibă cel puțin 20 de angajați permanenți în atelier. O altă regulă foarte importantă este ca hainele haute couture să fie făcute de mână, în atelier.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod