Ne-a plăcut 2013! Cele mai frumoase perechi destinate serilor elegante

Nu pot pune punct textelor de pe acest blog pentru anul 2013 fară a reitera faptul că îmi plac pantofii (şi când spun pantofi mă refer la toată gama de încălţăminte). Nu sunt o

Nu pot pune punct textelor de pe acest blog pentru anul 2013 fară a reitera faptul că îmi plac pantofii (şi când spun pantofi mă refer la toată gama de încălţăminte).

Nu sunt o maniacă. Nu mi-aş cheltui ultimii bani pe o pereche de pantofi; nu aş face asta, ştiind că nu am ce mânca. Şi nici n-aş da o “mică“ avere pe o pereche, oricât de mult mi-ar plăcea, când ştiu bine cât de mult muncesc pentru acea “avere”. Dar atunci când îmi place o pereche, iar preţul nu îmi “doboară“ posibilităţile, consider că merit să mă răsfăţ.

E premiul meu. Nu mi se pare foarte important cum mă îmbrac, dar mi se pare important cum arată ceea ce încalţ. Cumva e vorba de respectful faţă de mine. Nu trebuie să fie o pereche de nu ştiu ce designer, sau una care costă nu ştiu cât, dar trebuie să fie ceva care îmi place, care mă reprezintă, care îmi stă bine şi care arată îngrijit. Există tot felul de pantofi. Sute, mii de modele.

În fiecare an, desingerii din întreaga lume se întrec care mai de care să iasă în evidenţă prin creaţiile lor. E firesc. Toţi încercăm sau vrem să facem ceva deosebit.

Uneori ne iese, alteori, nu. Şi nu tuturor ne plac aceleaşi lucruri. Ceea ce este bine. Altfel nu ar exista diversitate.
Eu “privesc” pantofi în fiecare zi. Unii îmi plac, alţii nu. Unii au nume celebre, alţii sunt no name. Unii m-ar costa salariul pe o lună sau chiar mai mult, alţii costă cât dau pe mâncarea de la masa de seară. NU contează. Mă uit la toţi. Şi aleg să-i admir, să scriu despre ei, să-i aşez într-o galerie pentru a-i prezenta pe acest blog… Nu e ca şi cum i-aş cumpăra. În fond, chiar dacă îi considerăm drept un bun de consum, tot atât de bine îi putem admira ca o mică operă de artă trecătoare.
Mai ales, noi, femeile. Închei aici mica şi ultima dizertaţie pe tema pantofilor din acest an, luându-mi libertatea de a vă prezenta câteva perechi pe care le-am considerat mai deosebite şi potrivite pentru o petrecere. Pentru că, deşi am tot repetat-o în ultimile câteva texte, o mai spun încă o dată: e vremea să ne distrăm şi să ne relaxăm după un an de muncă. Aşa că haideţi să ne delectăm (dacă tot ne plac pantofii) privind aceste perechi create de nume celebre din moda internaţională (Alice Olivia, Aruna Seth, Casadei, Charlotte Olympia, Christian Louboutin, Giambattista Valli, Giuseppe, Zanotti, Gucci, Jimmy Choo, LK Benett, Manolo Blahnik, Saint Laurent, Tabitha Simmons, Valentino, Walter Steiger) după care să ne întoarcem la pantofii noştrii eleganţi pe care ne-am propus să-i purtăm cu ocazia Crăciunului şi a Anului Nou.
La mulţi ani!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod