Tocuri inalte


"Andreea Liptak, arma secreta a Pro Tv-ului", acesta era titluldin octombrie 2001 al rubricii de lifestyle din Unica. Atunci, v-amprezentat-o pe cea care, la 22 de ani, este un reporter corespondentde televiziune cu peste 50 de transmisiuni live si mai mult de 2 000 deore de filmari pe teren.

Dincolo de imagini, si dincolo de cuvinte, am descoperit nu doar unpersonaj - care stie ce-nseamna pe propria-i piele Israelul si ale saleatentante cu bombe, aflate la ordinea zilei - ci si o femeie frumoasa,calda si expresiva.
Imediat dupa octombrie, am stiut ca ne dorim mai mult de laAndreea. Devenise un subiect de presa si, mai mult, captase priviriletuturor celor care au citit acel articolul din Unica. Andreea Liptak,omul de teren cu infatisare cuminte - care ascunde insa un reportercaruia nu-i scapa nimic - urma sa devina imaginea noastra.
Si am alesca-n ianuarie, in prima luna a unui nou an, sa va oferim un chip siun alt zambet cald. Cel al Andreei, care este si protagonista acestuieditorial de moda vip, realizat la Palatul Parlamentului, in zileleFestivalului de Moda al Europei Centrale si de Est. Ne-a bucurat ca, dinmultele rochii expuse cu prilejul festivalului pe holurile Palatului,Andreea a ochit-o din prima pe cea purtata de Ioana Moldovan pentrucoperta noastra din august.
Directa, probabil si pentru ca-i ardeleanca, Liptak spune ce gandeste,ce-i iubeste si ce nu. De exemplu, ceea ce face: meseria ei. Si n-arrenunta pentru nimic in lume la televiziune. Spune ca i-au trebuitaproape trei ani ca sa-si dea seama ca face presa doar pentru ca iiplace la nebunie si nu pentru celebritate.
Daca nu ar fi lucrat in ProTv s-ar fi straduit sa-si gaseasca un loc la ONU. Dar inainte de astao mai tentau si alte meserii: scafandru, speolog, cosmonaut, pompiersau pilot de avione. Risc si actiune, asta si-a dorit dintotdeauna. Iaracum are parte de ele din plin. Nascuta la Arad, din tata ungur si mamabucovineanca, stirista a mostenit cate ceva de la fiecare. E mereuin miscare si spune ca nu are liniste nici macar in somn. Cariera dejurnalist si-a inceput-o in orasul natal la studioul local al Pro Tv. Ceide la Bucuresti au remarcat-o si au chemat-o sa dea niste probe. La scurtavreme si-a facut valiza si a venit in capitala, chiar daca mai avea incadoi ani de studii. De anul trecut e licentiata in stiinte economice. Sis-a gandit ca vrea mai mult.
Asa ca s-a inscris la post universitara,la Bucuresti, la Relatii publice si Comunicare "David Ogilvy".Altfel, Andreea munceste mult, dar are si momente de relaxare. Atunci iiplace sa asculte Leonard Cohen, Alifantis, Andries sau muzica irlandezasi cand poate, sa pleace la munte. Crede ca are un defect: pune preamult suflet in tot ceea ce face. Prietenii ii spun ca-i trebuie saptevieti ca sa faca tot ce-si doreste. Dar ea se incapataneaza sa creadaca-i ajunge una singura. Are 22 de ani si pana acum a realizat tot cesi-a propus.

Carte de vizita
Data si locul nasterii: 14 februarie 1979, Arad
Studii: Academia de Stiinte Economice din Arad Facultatea de RelatiiPublice si Comunicare "David Ogilvy"
Greutate: 49 kg; Inaltime: 1, 65 m
Culoarea ochilor: "Verzi-albastri.
Oricum mi se schimba, in functie destare"
Culoarea parului: Saten spre blond
Cartea preferata: "Am mai multe, dar mi-a mers la suflet

Andreea Liptak: autocaracterizare
Imi place sa descopar
Nu-mi place lasitatea
Mi-e greu sa va dau un model profesionist, dar ii admir pe jurnalistiide la CNN, in special oamenii de teren
Nu sunt superstitioasa
Vreau sa-mi cumpar o casa. Am stat cu chirie, acum vreau ceva doar almeu dar n-am timp, deocamdata, de vizionari, de intalniri si de acte
Imi plac mancarurile gatite de tatal meu. Nu am preferinte, dar totusi,gulasul pare a fi in top
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod