Tina R. vine cu tolba plina de surprize

Colectia tomana-iarna 2002-2003 a Tina R. se numeste pur si simplu "7ani". De ce asa? Din doua motive: pe 15 mai, Tina R. a implinit 7 ani,iar 7 este cifra magica pentru umanitate.

Femeia Tina R. in acest sezon
"In acest sezon e foarte important sa-ti pui in armonie spiritul racordatla tendintele in continua schimbare ale momentului cu perceptia propriuluicorp ca suport in comunicarea non-verbala cu ceilalti. E esential sa puiin consonanta latura ta spirituala cu angrenajul social din care faciparte. Mesajul pe care il transmiti celorlalti trebuie sa fie unul deincredere in sine, de cunostere a locului care iti apartine in sistem sidovada a faptului ca esti un om al secolului XXI. Femeia Tina R. are acumlimbajul si instrumentele alcatuirii unui mesaj perfect catre ceilalti,o sustinere a atitudinii personale ca esenta a socialului in acestevremuri dinamice pe care le traim", descrie Alin Galatescu, directorartistic Tina R

Sa vorbim de colectie
Stilul sport-chic cu accente citadine cu care ne-am obisnuit deja inacest sezon, ocupa si in colectia "7 ani" un loc important.
El estecuplat cu linia de denim, reinterpretat in varianta de oras.

Gecile sunt fie matlasate si impermeabile, fie din piele si asortate cusaluri, fulare sau poncho-uri mult simplificate.

Pe sub geci se poarta tricotajele, fie ample si monocrome (neoprimitive),fie mulate, mici, multicolore, in stilul scolaritelor.

Palariile din fetru sau stofa, caciulile si cordoanele tricotate facechipa buna cu fularele, salurile si bluzitele tricotate.

Pantalonii din denim sunt intalniti in multe tipuri de prespalare, dela denim primar pana la piatra mare si acida (cei ce par foarte tociti).

Denimul reinterpretat sub forma costumelor din anii '80, sobre, darin acelasi timp cu alura comoda se poarta cu camasi in contrapunct,fie albe, fie in culori tari, unde predomina rosul, masculine sau cuaccente subtile romantice, dar sexi.

Ca noutate, apar pantalonii de catifea compacta, strech.
Stilul sporteste prezent mai ales prin transformarea sacoului, prin alungire siadaugarea unui cordon. Este adus astfel la granita dintre trench, sacouclasic si haina tip safari.

Sacourilor li se ataseaza pantaloni foarte apropiati de picior. Un sectordistinct il ocupa aici inspiratia masculina, mult mai simplificata, incare predomina sacourile drepte, pantalonii pe picior sau putin largi,materialale cu dungi sau mai putin sofisticate si camasile de culoareapielii, pasteluri sau albe, purtate deschis amplu, cu gulerul pestesacou.

Sectorul neoclasic se axeaza pe reinterpretarea costumului tipbuisness. Sacourile sunt scurte, drepte sau foarte cambrate, cu accentepe revere, clapele buzunarelor si taliile fustelor sau ale pantalonilor.

Fustele detin un rol important, variaza ca lungime in jurul genunchiuluisi sunt conice sau in "A", cu accente de cute sau slituri.
Pantaloniisunt in general largi, cu sau fara manseta lata, culorile predominantefiind tonurile de brun - de la bej ciocolata fierbinte pana la tonurisubtile de oliv. Aici se reintalnesc tweed-ul, in forma accentuata sistilizata, si materialele malaxate (culorile si consistenta lor e datadin amestecuri de tonuri si tesaturi).

La pantaloni si fuste se poarta bluze subtiri, cu gat inalt, maneci mailungi decat sacoul sau helanci din lycra (second skin) mulate perfectpe corp si de tonuri apropiate de cele ale pielii. Ele sunt foartesimplificate sau accentuate de volane si incretituri minuscule. Ca nouate,aici apar sacourile cu buzunare aplicate si sacoul safari.

Stilul citadin hibernal este cel ce pregateste trecerea spre anotimpulrece. Se axeaza pe trenciuri groase, mergand pana la paltoane sofisticate,iar ca noutate absoluta apare parka (derivata de oras a hainelor de lucruscandinave).
Lungimile lor variaza in zona genunchiului, inspiratia fiemilitara, fie anii '80, in X (legate cu cordon), fie dreapta, cu buzunarepractice, mari (a la parka).

Toti pantalonii sunt largi, cu mansete imense, din acelasi material cusacoul sau cu haina de exterior, fie in culoarea si alura helancilorde sub acestea. Ca noutate apar salurile ample, purtate aproape ca ogluga, din acelasi material ca ansamblurile vestimentare. Iar cea maimare surpriza pe care Tina R. o scoate din tolba sunt esarfele groasela gat sau in talie si camasile dense din stofa cu lycra care dau unaer modern si dezinvolt ansamblurilor.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod