Tendinte in moda: military style

Un stil extrem de uzitat de Michael Jackson, un stil tot timpul actual...
Un stil extrem de uzitat de Michael Jackson, un stil tot timpul actual... Asta se poate spune despre acest military style care castiga din ce in ce mai mult teren, desi se afla de cateva sezoane in topul preferintelor designerilor. Balmain, Jean Paul Gaultier, John Galliano, Diane Von Furstenberg, Chloe, Stella McCartney, Louis Vuitton, Givenchy, Marc Jacobs au ales sa promoveze acest stil prin piesele pe care le realizeaza.

Spre deosebire de alte stiluri care se pozitioneaza in top un sezon, maxim doua, military style este prezent in prima linie a modei internationale din 2008, iata-l actual si astazi si nu mai vorbesc despre sezonul rece 2010-2011, cand face legea.

Evident ca fiecare sezon are particularitatea lui, tocmai ca sa-l faca diferit de ce s-a intamplat in trecut.
Pentru toamna-iarna/2010-2011 designerii s-au inspirat din stilul uniformelor militare din secolul XX. Vorbim aici evident de umeri puternic marcati, de epoleti, de butonii care pot fi fie decorativi, dar si functionali, pantalonii cargo, dar si salopetele militare... Pentru doamnele sau domnisoarele romantice, care nu vor sa-si... camufleze feminitatea, designerii vin cu propuneri de rochii din materiale specifice uniformelor militare.


Mergand mai departe, creatorii de moda ating in sezonul rece 2010-2011 si zona aviator prin jachetele din piele cu guler de blana, pantalonii din piele si prin accesoriile specifice.
Si, pentru ca tot a venit vorba, trebuie sa spun ca si accesoriile pastreaza aceeasi linie... Avem aici caschete, ghetele cazone sau centurile late - cu tinte, ceasuri masculine... De asemenea, aceasta tendinta se face remarcata prin volum... Aici vorbim despre croielile largi, dar si despre buzunarele supradimensionate.

Daca este sa vorbim despre culorile pe care le recomanda designerii, trebuie sa spunem ca in acest caz paleta nu este chiar atat de variata. Avem foarte mult kaki, dar si maro sau verde. Nu trebuie sa uitam nici de gri si, de ce nu, de bej.
Ti-ai fi inchipuit ca si albul isi face loc in acest decor? Daca nu, iti spun eu ca nu este o greseala ca, in marea de gri, maro, kaki, sa alegi si o piesa alba. Pe langa faptul ca poti sparge monotonia cromatica, aceasta nonculoare cum le place designerilor sa spuna, o sa-ti indulceasca tinuta.

Daca mergem pe acest stil vestimentar, trebuie sa realizam ca feminitatea noastra va avea de suferit, pentru ca military style nu este nici pe departe unul care sa o puna in valoare. De aceea, este bine sa ne folosim creativitatea din belsug si sa recurgem la mix and mach-uri.
O tinuta "dura", army, poate fi contrabalansata de un pantof cu un toc foarte inalt, de un pantalon strech care sa-ti puna in evidenta formele, de o fusta scurta sau de rochia despre care vorbeam si mai sus.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod