Premiile Oscar - eleganta, stil si... esecuri vestimentare

Cea de a 78-a editie a premiilor Oscar pare sa le fi pus in incurcatura pe unele dintre vedete. Daca tinuta aleasa de actrite precum Salma Hayek, Rachel Weisz sau Reese Witherspoon le-a subliniat frumusetea si le-a pus in valoare silueta, Maggie Gyllenhaal, Felicity Huffman sau... surprinzator, Charlize Theron ne dau impresia ca nu s-ar fi uitat deloc in oglinda inainte de a pleca spre Kodak Theatre. Stim insa ca au cerut din plin sfatul oglinzii - si tocmai de aceea, optiunea lor este cu atat mai de neinteles...

Felicitari pentru tinutele alese de...

Salma Hayek - pur si simplu, fabuloasa!

Cu siguranta, una dintre cele mai elegante si stralucitoare aparitii pe covorul rosu in acest an. Salma Hayek a optat pentru o creatie Versace din matase turcoise, care ii subliniaza perfect silueta. Criticii au apreciat in mod deosebit coafura simpla (bucle mari, stralucitoare), dar de efect - un contrast bine venit in raport cu aceea a altor actrite, care au abordat un stil mult mai elaborat, complicat, ciudat...

Rachel Weisz - o mamica premiata si eleganta

Rachel a ales o rochie din matase neagra, creata de Narciso Rodriguez. Optiunea ideala pentru o femeie insarcinata. Actrita, careia i-a fost atribuita statueta pentru cel mai bun rol secundar, spunea ca emotiile din timpul ceremoniei au fost resimtite si de bebelus - acesta i-a transmis semnale, miscandu-se pe toata durata festivitatii.

Jessica Alba - delicata si stilata

Iata o alta actrita care a stiut sa-si aleaga tinuta. Jessica Alba a aratat fabulos in rochia Versace, din sifon de culoare aurie si cu broderii. Accesoriile completeaza perfect tabloul si ii accentueaza stralucirea pielii.

Reese Witherspoon - eleganta stilului clasic

Cea mai buna actrita intr-un rol principal a stralucit intr-o tinuta vintage, sofisticata, semnata de Christian Dior. Criticii de moda din Cetatea Filmului spun ca se asteptau ca Reese sa aleaga o rochie care sa o avantajeze, ea fiind recunoscuta pentru stilul ei clasic. Un plus pentru decolteu, care ii pune in valoare bustul, fara a cadea in capcana care a compromis tinuta lui Felicity Huffman.

Hilary Swank - nu e rau, dar...

Inca una dintre numeroasele vedete care au "mers pe mana" eternului (dar, de acum, banalului) negru. Lui Hilary nu i se poate reprosa decat lipsa unui colier, care ar fi personalizat tinuta si i-ar fi daruit un plus de stralucire.

Michelle Williams - indrazneala a fost apreciata

Poate ca machiajul si coafura nu au fost reusite, insa Michelle Williams merita un premiu pentru curajul de a fi ales aceasta rochie de sifon galben (foarte galben, ca sa spunem asa...), creata de Vera Wang. In timp ce majoritatea vedetelor au preferat sa nu-si asume nici un risc, optand pentru nuante neutre si "cuminti" (dar cam plictisitoare, unele dintre ele...), Michelle a adus o pata de culoare pe covorul rosu.

Chiar s-au uitat in oglinda?

Nicole Kidman - o rochie frumoasa, dar nu imbracata de ea

Rochia Chanel in nuanta fildesului si cu o broderie delicata este frumoasa si eleganta, dar actrita australiana ar fi trebuit sa se orienteze spre altceva. Inaltimea si silueta ei subtire nu sunt compatibile cu un astfel de model, si Nicole ar putea fi suspectata de anorexie. Actritei i s-ar fi potrivit mult mai bine o tinuta intr-o culoare mai intensa, care sa contrasteze cu nuanta foarte deschisa a pielii. In ceea ce priveste accesoriile, colierul ar fi trebuit sa se impuna de la sine, pentru a mai echilibra tinuta.

Maggie Gyllenhaal - scoate mana din buzunar!

Intentia ei a fost sa arate precum o zeita din mitologia greaca si, partial, a reusit acest lucru. Problema se afla in... buzunarele rochiei. Sunt mult prea adanci si Maggie da impresia ca in curand isi va "scufunda" toata mana. In principiu, buzunarele nu au ce cauta pe covorul rosu, pentru ca sunt un accesoriu potrivit unei tinute de zi sau sport (si nici una dintre acestea nu este abordata la o asemenea ceremonie). Aceasta ca sa nu mai spunem ca nici culoarea nu este una prea fericita si nu o avantajeaza deloc pe artista. Adevarul este ca, daca n-am fi stiut, nu prea ne-ar fi venit sa credem ca Maggie Gyllenhaal se afla la decernarea premiilor Oscar.

Naomi Watts - pe viitor, lasa "perdeaua" in pace...

Oare de unde sa incepem? Naomi pare sa fi fost intr-o acuta lipsa de inspiratie cand si-a ales tinuta. Sau poate ca toatele case de moda erau inchise pentru inventar si actrita din pelicula "King Kong" s-a decis sa-si croiasca singura rochia, dintr-o perdea. Surprinzator (si trist) este faptul ca vorbim despre o creatie Givenchy. Poate ca tinuta ar fi fost salvata daca ar fi avut o alta culoare.

Charlize Theron - si-a luat o pernuta?

Probabil, cea mai mare dezamagire in ceea ce priveste tinuta. Si cu atat mai surprinzator cu cat Charlize era de fiecare data o adevarata incantare cand isi facea aparitia pe covorul rosu. De data aceasta insa, a gresit. Tinuta verde inchis, creata de Christian Dior, nu i se potriveste si, cu siguranta, n-o ajuta deloc sa-si sublinieze silueta fina. Rochia este prea rigida si, daca putea fi ceva mai rau decat modelul, acel ceva este imensa funda de pe umar. Ai crede ca Charlize si-a luat o pernuta pe care sa doarma, in cazul in care ceremonia devine plictisitoare...

Felicity Huffman - o nevasta disperata si... indecenta

Nu ne putem da seama de ce aceasta "nevasta disperata" a ales sa-si expuna astfel sternul. Felicity Huffman arata chiar indecent. Pe langa aceasta, are cateva kilograme in plus si, vrand sa le ascunda, a optat pentru culoarea neagra (care, se stie, creeaza impresia vizuala a unei siluete mai subtiri). Insa a reusit exact reversul, dat fiind faptul ca rochia se muleaza pe talie in pliuri - cu alte cuvinte, atrage atentia asupra ceea ce ar fi trebuit de fapt sa mascheze. Coafura pare inspirata de stilul actritelor din serialul "Dynasty". O tinuta lamentabila din toate punctele de vedere, au conchis criticii.

Keira Knightley - una a vrut, alta i-a iesit

Rochiile cu un singur umar reprezinta o arma cu doua taisuri: fie iti pun in valoare silueta, fie te fac sa pari cumva neterminata. Acesta din urma este si cazul Keirei Knightley, care nu a facut deloc o alegere potrivita cand si-a oprit ochii asupra acestei tinute, create de Vera Wang. Probabil a dorit sa aiba un aer mai matur. A reusit. Sa para cu zece ani mai in varsta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod