Pregateste-te pentru toamna!

Este adevarat, suntem abia la mijlocul lunii august - asa ca de ce am vorbi despre toamna? Unele dintre noi abia acum isi iau concediu si se pregatesc de mare sau de munte. Dar designerii vestimentari sunt mai precauti ca noi. Ei se gandesc din timp (pentru binele nostru, evident) la tendintele de toamna-iarna si insista atat de mult sa le scoata in evidenta, incat nu le putem ignora - desi gandul nostru este inca la slapi si costume de baie...

Ca sa impacam ambele "tabere", cel mai bine este sa facem astfel: noi iti prezentam tendintele pentru sezonul care vine, iar tu le citesti linistita la plaja, facandu-ti planul de shopping.

Pentru toamna-iarna 2005-2006, creatorii s-au gandit ca n-ar fi rau sa ne dea o libertate de alegere mai mare ca de obicei. Asa ca ai o gama intreaga de tendinte din care poti sa "culegi" ce iti place. Iata-le pe cele mai importante dintre acestea:

revenirea la negru;
anii '60;
stilul "guvernanta";
inspiratie ruseasca;
volume exagerate.

Sa le luam pe rand pentru a vedea exact despre ce este vorba si care sunt piesele esentiale - care nu trebuie sa iti lipseasca din garderoba.

Intoarcerea designerilor la negru este un pas normal - dupa o vara atat de plina de culoare, putina sobrietate nu strica nimanui. Deci adio sclipici, ornamente exagerate sau nuante excentrice. Alegerea stilata implica haine simple, cu taieturi clasice si, pe cat posibil, materiale mate. Poti alege intre "micuta rochie neagra", haina lunga sau pantaloni - atata timp cat respecti culoarea nocturna. In orice caz, o fusta neagra de stofa (de lungime trei-sferturi) si un pulover pe gat sunt piese obligatorii in acest an.

Anii '60 sunt fascinanti. In continuare. Pe noi nu poate decat sa ne bucure acest trend retro, pentru ca inseamna pantaloni capri, jeansi mulati purtati cu cizme lungi si imprimeuri hazlii. De la bluze in dungi, sepci de Gavroche sau modele grafice imprimate pe rochii, anii '60 propun o toamna vesela. Si merg perfect cu un breton bine taiat si cu niste gene maxi.

Stilul "guvernanta" ar putea parea cam rigid la o prima vedere. Dar nu te speria - este vorba despre guvernanta aceea simpatica, un pic demodata, dar interesanta. Combinatii de alb si negru, o curatenie dusa la perfectiune si cumintentia incitanta - acestea sunt caracteristicile acestui trend. Fie ca alegi camasa scrobita, cu volane si mansete sau fusta lunga, pana in pamant, vei fi cu siguranta eleganta. Iar pantofii cu bretelute fine iti vor completa imaginea fericit.

Inspiratia ruseasca se face simtita in acest an mai mult decat oricand. Normal, odata cu venirea frigului, toate femeile viseaza blanuri scumpe si stralucitoare. Ei bine, acesta este anul in care iti vei permite acest lux! Moda te invita sa porti caciuli de astrahan, fuste de inspiratie folclorica sau blanuri - un singur obiect vestimentar din gama ruseasca te va face extrem de moderna. Si broderiile specifice fac furori - le vei vedea aplicate pe bluze, fuste sau chiar cizme!

Volumele exagerate sunt o tendinta ce reapare periodic in moda - iarna iti doresti sa te infasori in haine care sa te protejeze de frig si sa te cocoloseasca. A venit momentul sa umbli prin magazine dupa ele. Tine minte - cuvantul de ordine este "mare", indiferent daca vorbim despre fuste - lalea, pantaloni tip balon sau haine generoase. Proportiile par sa o ia razna? Nu te speria: silueta propusa pentru acest sezon iti permite sa accentuezi fie partea superioara a corpului, fie pe cea inferioara. Astfel, poti crea un echilibru si vei arata la moda, nu inghitita de haine.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod