Poveste cu posete si pantofi

Poseta si pantoful sunt accesoriile esentiale pentru ca o toaleta sa fieperfecta. Fiecare designer isi alege o linie anume de accesorii pentrufiecare colectie a sa de imbracaminte.

Mihai Albu este designer-ul pantofilor si gentilor ce au completat omultime de colectii in aceast sezon. Si cum Mihai creeaza pentru fiecaredesigner in parte, si-a rezervat timpul pentru a-si pregati propriacolectie potrivita sezonului.

Colectia "Mihai Albu/AMI Design" toamna iarna 2002-2003 a fost conceputaavand patru teme diferite, incadrate tendintelor internationale, dar cuo puternica amprenta personala:
- Sireturi - Franjuri
- Velur - Piele intoarsa
- Salbatic
- Tinte - Capse


Cromatica si texturile acestei colectii sunt adaptate si ele temelorprincipale. Astfel negru, brun, ecru si combinatii spectaculoase deverde-roz-violet-oranje au fost folosite pentru Velur-Piele intoarsa siSireturi-Franjur.

Pentru tema "Salbatic" designer-ul a folosit denim-leopard-ul. Negru sirosu asociat cu catarame, tinte si capse aurii pe centuri din velur saubox sunt folosite pentru "Tinte-Capse". Sireturi-Franjuri este tema carelasa loc unor interpretari personale foarte creative pentru variantelede inchidere sau sustinere a produselor de incaltaminte si marochinarie.

Tocul
Este elementul de baza al acestei colectii. El este conceput pentru afi identificat ca accesoriu special al obiectului de incaltaminte sinu ca parte integranta in constructia stilistica a pantofului. Toculeste inalt si subtire iar primul concept care a stat la baza linieipantofului a fost corelarea intre forma calapodului (varful cu creastamontanta) si forma tocului (cu prelungire montanta spre calcai). Aceastaprelungire realizeaza efectul de suprainaltare preluand exact formavarfului pantofului.
Un alt concept transpus in creatia tocului dar si a cataramelor estepreluarea formelor din natura, de exemplu tulpina de bambus.



Gentile
Sunt create respectand aceleasi criterii si teme insa sireturilesi capsele nu au rol functional, ele reprezentand doar ornamente silegaturi estetice. Inchiderile sunt facile, realizate cu fermoar saumagnet. Formele simple, patrate sau rotunde (semiluna), plate sunt moisi construite fara carton.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod