Pantalonii scurti - revelatia acestui sezon

Intr-adevar, se poate spune ca aceasta tendinta detine recordul (neomologat) pentru originalitate: cand a mai fost la moda sa porti pantaloni scurti in timpul iernii? Poate ca suna ciudat, insa tocmai aspectul inedit confera farmec unei asemenea tinute. Asa cum se intampla si in cazul vestei, principalul element de atractie al pantalonilor scurti consta in tenta lor masculina si... sexy!

Fiind vorba despre o piesa vestimentatara de inspiratie masculina, este de preferat sa nu optezi, in acelasi timp, si pentru vesta sau sapca baieteasca: ar fi prea mult, iar scopul tau nu este acela de a fi confundata cumva cu un barbat.
Asorteaza pantalonii cu un cardigan in nuante vesele si asortate, sau o bluza din sifon (in acest ultim caz, ar trebui sa porti un mantou lung si foarte calduros), iar incaltamintea va fi una comoda si cu tocuri de lungime medie. Te gandeai cumva ca-ti voi sugera tocurile-cui? In nici un caz, si sper ca prin garderoba ta nu se mai gasesc acesti "dinozauri"!.

Acesti pantaloni ar trebui sa fie cat mai lejeri - asa incat poti opta pentru o pereche cu un numar mai mare decat cel pe care il porti de obicei. In ceea ce priveste culorile, sunt de preferat fie clasicele alb si negru, fie cele inchise: maro, bleumarin, gri-petrol..., iar materialul ideal in anotimpul rece este tweed.
Acest material britanic nu se demodeaza niciodata si este foarte calduros, contribuind la mentinerea unei temperaturi constante a corpului. Daca esti adepta blugilor, poti incerca si pantaloni scurti din denim - se asorteaza foarte bine cu un pulover simplu si o pereche de ghete din piele.

Din moment ce vorbim despre o piesa vestimentara mai aparte, ar trebui sa trecem in revista si cateva reguli esentiale referitoare la accesoriile pe care le asortam. Asadar, "alfabetul pantalonilor scurti" este...

Asa da!

- Da, poti purta asemenea pantaloni chiar daca esti mica de statura.
Atentia celor care te privesc va fi atrasa de partea superioara a corpului. Numai sa nu-ti vina cumva ideea de a purta incaltaminte cu tocuri inalte (i-au dat drumul omului cu picioroange de la circ?).
- Pentru ca suntem in anotimpul rece, ciorapii sunt indispensabili. Conditia obligatorie este ca acestia sa fie mati si inchisi la culoare.
- Daca trebuie sa iesi undeva seara, ia-ti si o esarfa nostima, pantofi eleganti sau o curea cu o catarama masiva (dar niciodata toate trei simultan, pentru ca asocierea ar fi prea incarcata si inestetica).
- Pentru o tinuta sport, lejera, alege pantofii mocasin.


Asa nu!

- Nu purta pantaloni scurti si cizme inalte, pana la genunchi: vor "taia" brutal din lungimea piciorului.
- Nu alege materiale pretentioase precum satin, catifea sau matase, decat daca esti invitata la petrecerea Vanity Fair si esti Jennifer Aniston.
- Lasa balerinii acasa cand porti astfel de pantaloni.
- Nu purta bluze decoltate. Iti "dezvalui" picioarele, ceea ce este suficient.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ramy pe 30 Iun 2008, 14:13
    pantaloni scurti

    nu va suparati am o intrebare am 15 ani sunt slabuta as vrea sa stiu daca pot purta pantaloni scurti ,am picioarele mai slabe credeti ca e bine sa port!multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod