Ochelarii de soare, ghid de utilizare

Moda nu uita nici ochelarii de soare care se gasesc in aceasta vara in multe culori si forme originale. In functie de ce se poarta, alege-ti perechea potrivita de ochelari, cea care iti pune in valoare trasaturile fetei si, mai ales, iti protejeaza ochii de razele soarelui.
Moda nu uita nici ochelarii de soare care se gasesc in aceasta vara in multe culori si forme originale. In functie de ce se poarta, alege-ti perechea potrivita de ochelari, cea care iti pune in valoare trasaturile fetei si, mai ales, iti protejeaza ochii de razele soarelui.

Ce spun tendintele


Ochelarii de soare ai acestei veri sunt plini de culoare. Se poarta mai ales stilul Lolita. Trendul este sa ai mai multe perechi pentru a le putea asorta tinutei, starii tale de spirit sau ocaziei pentru care te imbraci.

Sarmul si puterea de seductie a tinerilor si adolescentilor sunt adesea sursa de inspiratie a creatorilor de ochelari de soare. De aceea, ei ne propun pentru vara 2008 modele colorate si forme simpatice. Pentru a-ti face o idee gandeste-te la ochelarii rosii in forma de inimioara, propusi de casa Moschino.

O alta tendinta a verii este intoarcerea anilor 80. Asa ii intalnim pe celebrii Rayban "Wayfarer" cu monturi albe ca laptele si lentile intunecate. Cei mai in voga sunt ochelarii de soare extralargi care ascund conturul ochilor si dau o aliura de star. Angelina Jolie, Gwen Stefani, Paris Hilton si Beyonce i-au adoptat deja.

Ce ochelarii de soare ti se potrivesc


Chiar daca te-ai hotarat sa urmezi tendintele, nu trebuie sa uiti regula numarul 1 atunci cand iti cumperi o pereche de ochelari de soare. Alegerea trebuie sa tina cont de forma si caracteristicile fetei.

Ca regula generala, marimea ochelarilor trebuie sa fie proportionala cu cea a fetei, iar forma ramei trebuie sa contrasteze cu cea a fetei. Astfel o forma rectangulara se potriveste unei fete rotunde. O alta recomandare ar fi aceea sa incerci sa alegi ochelari de soare care nu ascund sprancenele sau cel putin nu urca prea mult pe frunte.

Daca fata ta este ovala si bine proportionata, ai posibilitatea sa porti aproape orice model de ochelari. Incearca o pereche cu ramele rotunjite la colturile exterioare ale ochilor.

Monturile patrate sunt destinate fetelor rotunde si bucalate. Pentru a face fata sa para mai lunga si mai slaba poti reduce curbele ei prin purtarea unor ochelari cu o total alta forma: rectangulara, patrata, asimetrica. Te prind bine mai ales ochelarii mari.

O fata in forma de romb, adica care are fruntea si barbia inguste, iar partea obraji-urechi lata, va fi avantajata de ochelarii cu lentile ovale. Merg si ramele patrate in partea superioara si usor rotunjite in cea inferioara. Modelul ales nu trebuie insa sa depaseasca pometii obrajilor.

 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • alinutsaBUZZED pe 27 Mar 2010, 16:30
    ochelari

    eu am gasit unii foarte faini. la ALDO :) add me: alynutsza_rocks

    0
    0

  • Raluca pe 21 Mar 2009, 16:41
    Ochelari

    Eu am gasit pe LaVintageMania ochelari frumosi .

    0
    0

  • ily pe 26 Iul 2008, 19:29
    buna

    imi place subiectul acesta si as vrea sa stiu de la ce firma sunt ochelarii din poza....hmmm....mi s-ar potrivi:d

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod