Moda românească şi succesele internaţionale. Designeri autohtoni celebri

În ultimii ani, moda românească a cunoscut un real succes în străinătate. Designeri ca Dana Budeanu sau Maria Lucia Hohan au îmbrăcat celebrităţi de la Hollywood, iar Mihai Albu şi-a expus pantofii la Muzeului Grassi pentru Arte Aplicate din Leipzig, Germania.

În ultimii ani, moda românească a cunoscut un real succes în străinătate. Designeri ca Dana Budeanu sau Maria Lucia Hohan au îmbrăcat celebrităţi de la Hollywood, Mihai Albu şi-a expus pantofii la Muzeului Grassi pentru Arte Aplicate din Leipzig, Germania, iar Stephan Pelger s-a bucurat de un adevărat succes la Săptămâna Modei de la Berlin.

Dana Budeanu a cucerit-o pe Jennifer Lopez

Dana Budeanu a reuşit să cucerească vedetele de la Hollywood cu rochiile sale. Jennifer Lopez a fost prima care a purtat o rochie semnată de românca noastră. "L-am cunoscut pe stilistul ei personal iar acesta a ales patru creații de-ale mele.

Aceasta este o șansă pe care o are foarte puțină lume și dacă nu știi cum să o valorifici... ai pierdut-o", povesteşte Dana despre acest fericit eveniment. Eva Longoria este o altă divă care a ales să poarte rochiile Danei.

Maria Lucia Hohan îmbracă vedete internaţionale

Maria Lucia Hohan a cucerit Hollywood-ul, iar rochiile sale au fost purtate de cele mai renumite vedete. Jennifer Lopez, Nicole Scherzinger, Katherine Heigl sau Vanessa Hudgens sunt doar câteva dive care au ales creaţile româncei. Astfel, rochiile sale au ajuns la Oscar şi la Globurile de Aur, dar şi pe coperte de reviste ca Vogue.

Maria a studiat moda la Paris, în cadrul L'Institutut Superieur Des Arts Applique, design textil. Iar în anul 2004 a lansat prima sa colecţie personală sub brandul MLH, în România. Maria Lucia Hohan a fost inclusă şi în portofoliul celui mai prestigios concept store din Paris - L'Eclaireur, precum şi in portofoliul Luisa Via Roma, al doilea cel mai mare fashion retailer de lux din lume pe segmentul de on line.

Mihai Albu, la muzeu

Două perechi de pantofi create de designerul român Mihai Albu au fost incluse în expoziţia “Păşind în lumina reflectoarelor! Designul experimental de pantofi”, din cadrul Muzeului Grassi pentru Arte Aplicate din Leipzig, Germania.

Creaţile designerului vor fi expuse timp de şase luni, începând cu data de 24 martie, alături de cei mai renumiţi designeri din întreaga lume, modele de pantofi unicat sau în ediţie limitată. “Totul a început odată cu apariţia în Vogue Italia, cu realizarea a două recorduri mondiale. Mai mult, anul trecut, am apărut în revista de specialitate Shoegasm, apărută la New York, în care am avut 10 pagini şi creaţiile mele au fost prezentate pe larg, alături de cele ale unor nume mari în designul de pantofi, precum Manolo Blahnik, Louboutin sau Alexander McQueen”, povesteşte Mihai Albu.

Stephan Pelger, succes la Săptămâna Modei de la Berlin

Stephan Pelger a cucerit publicul anul acesta, la Săptămâna Modei de la Berlin.

In cortul Mercedes Benz Berlin Fashion Week instalat langa Poarta Brandenburg, simbolul absolut al Berlinului, designerul român şi-a prezentat creaţile. Alături de el, au mai participat şi Andra Clitan, Adelina Ivan şi Irinei Schrotter în colaborare cu designerul clujean Lucian Broscatean.
 

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • NECSU MIHAELA pe 9 Mar 2013, 23:00
    moda o poveste depre tine

    CRED CA MODUL CUM TE IMBRACI SPUNE MULTE DEPRE TINE. SUNT MINDRA DE ROMANII NOSTRI SUNTEM TALENTATI DAR NERECUNOSCUTI DE STRAINI,POATE NICI NU AU AUZIT NICIODATA DE ROMANIA, IAR PRIN EI CREATORII DE MODA I-AM FACUT SA-SI PUNA INTRBAREA: ESTE ROMAN, ESTE IMPOSIBIL? OARE?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod