Moda in afaceri

De foarte multe ori suntem in situatia de a ne imbraca formal, fie camergem la un interviu de angajare, la o intalnire de afaceri, sau chiarin fiecare zi, la birou. Stilul trebuie sa fie simplu, dar sofisticat,elegant nu provocator. Cert este ca acest gen de vestimentatie trezestefoarte multe intrebari pentru femei, la care am incercat sa va oferimraspunsuri.

La interviul de angajare trebuie sa te imbraci si accesorizezi catse poate de neutru. Un costum taior din viscoza (doar este inca vara),negru sau gri, te poate scoate oricand din incurcatura.
Linia pantalonuluitrebuie sa fie dreapta si eleganta, pantofii de buna calitate si geantaasortata, de marime medie. La capitolul bijuterii nu este cazul saiti expui sub nici o forma colectia. Ceasul este vital, dar cerceii,daca exista, trebuie sa fie discreti (ca marime, model si material);este permis si un lantisor... dar atat. Vedeta tinutei de afaceri estecamasa alba (sau crem).

Daca mergi la sedinta se presupune ca tu cunosti deja persoanelepe care le vei intalni si ai trecut de stresul primei impresii, iar acumtrebuie numai sa o mentii.
Se aplica aceleasi reguli de accesorizare,insa poti sa porti si o fusta si pantofi cu toc inalt. Camasa trebuieincheiata pana la ultimul nasture, pentru a te asigura ca toata lumea itiva asculta parerile. De retinut, cand porti fuste in situatii oficiale,trebuie sa ai si dres. Se gasesc in comert si dresuri foarte subtiri,potrivite caniculei!

Pentru o intalnire de afaceri care se desfasoara intr-un cadruneoficial iti poti permite luxul de a adopta culori putin mai indraznete,precum un verde pal sau crem.
De asemenea iti poti asorta niste sandaleelegante, dar in nici un caz de seara. Hainele trebuie sa aiba o linierelativ conservatoare. Poti incerca un costum din viscoza cu fusta treisferturi si taior. Sub sacou asorteaza un maiou simplu, alb care sainlocuiasca camasa clasica. Pe langa toate acestea, coafura poate spunemulte: este recomandat sa fie decenta si cuminte (aviz amatoarelor debucle in vant), iar la capitolul machiaj nu iti poti permite extravagante,el trebuie sa ramana natural.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod