Magia non culorilor sau despre combinatia alb-negru

Este una dintre cele mai elegante combinatii vestimentare din punctul de vedere al culorilor, clasica prin excelenta (dar, in functie de caz, poate fi foarte sexy) si, cu modificarile de rigoare, poate fi purtata in orice moment al zilei. Asocierea alb-negru este una dintre vedetele acestui sezon, deci n-ar trebui sa-ti lipseasca din garderoba. Si regula este valabila incepand de la tinuta de birou pana la cea de seara sau pana la costumul de baie...

Pentru serviciu, poti opta pentru combinatia "negru sus si alb jos" - cu alte cuvinte o bluza simpla neagra si pantaloni sau fusta de culoare alba. In functie de politica interna a companiei si de rigurozitatea mediului, vei avea de ales intre pantaloni lungi sau scurti (aceasta ultima varianta nu este recomandabila in cazul in care ai fixata vreo intalnire sau prezentare, oricat de nonconformisti ar fi ceilalti).


Combinatia este recomandata in mod special daca ai bustul proeminent, pentru ca negrul distrage atentia de la acesta. Alege o pereche de sandale negre cu barete si, eventual, o curea cu o catarama in forma de floare, pentru a mai "indulci putin austeritatea infatisarii.

Atentie, insa: nu inversa aceasta combinatie. De cele mai multe ori, asocierea "alb sus si negru jos" este anosta, aceasta ca sa folosim un termen bland. Cu o singura exceptie: croiala pieselor vestimentare ar trebui sa fie intr-adevar deosebita, frapanta. In caz contrar, vei semana cu un chelner.

Atunci cand este vorba despre astfel de combinatii extreme (in cazul de fata, intre non culori), este foarte usor sa gresesti si sa cazi in capcana banalitatii.
Este bine sa te obisnuiesti sa te joci... O rochie mini alba peste pantaloni scurti negri sau o tunica alba subtire, incinsa cu o curea masiva si purtata peste blugi negri stramti reprezinta combinatii reusite.

Ideea este sa ai curajul de a incerca tot felul de asocieri suficient de interesante pentru a capta atentia - si de multe ori, acest lucru se poate obtine printr-un joc al proportiilor, de vreme ce din punct de vedere cromatic nu ai multe variante la dispozitie. Astfel, poti incerca diferite suprapuneri: lung peste scurt, voluminos peste mulat (de exemplu, o camasa ampla din sifon, purtata peste o pereche de jeansi albi stramti) sau invers: o jacheta stramta, neagra, peste o rochie alba larga.

Accesoriile vestimentare voluminoase sunt piese de rezistenta pe catwalk in acest sezon.
Nu te feri de bluzele ample, cu maneci bufante, pe care le poti asorta cu fuste plisante sau cu volane. Nu uita de broderii, foarte moderne, si nici de margele mari sau coliere masive.

De asemenea, nu neglija imprimeurile. Chiar daca iti plac imprimeurile cu modele mici, discrete, atunci cand este vorba exclusiv despre alb si negru regula este: cu cat mai mari, cu atat mai bine! Croiala pieselor vestimentare va fi in acest caz mai delicata, nemaifind necesar volumul, pentru ca modelul este mai mult decat suficient pentru a conferi personalitate tinutei. Nu cred ca mai este nevoie sa-ti spun ca, daca porti doua piese, numai una va avea model, iar cealalta va fi uni.
Cand mergi la serviciu, poti opta pentru costume taior sau jachete, asortate in consecinta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod