Luxul blanii naturale

Sezonul rece al acestui an a readus blana naturala in preferinteledesignerilor, in pofida campaniilor conduse de asociatiile de protectiea animalelor. Scuzabil, tinand cont ca blana a fost intotdeuna un elementde lux nelipsit din garderoba oricarei dive.



Moda acesui sezon deriva din stilul anilor '60 si promoveazalungimea medie a hainei si blana de nurca. Insa sunt foartebine primite si piesele vestimentare din blana de iepure, vulpesau chiar coiot in lungimi ce variaza de la foarte scurt pana lahainele care ajung pana la tocuri.

De asemenea, combinatiile din diferite blanuri s-au dovedit a fifoarte sic; Versace a imbinat blana de miel mongoliancu aceea de nurca, iar Gucci a asortat mielul mongoliancu blana de coiot. Intr-o scurta din blana de iepure alb(Anna Molinari), vei arata ca un inofensiv fulg de nea, dar dacapreferi lookul a la "Cruella" , Celine a redat jocul cu pete aldalmatienilor, insa din nurca.



Jocul din blana cu piele (Givanchi) sau piele lacuita(Jil Sanders) este un element ce poate fi gasit in colectiile detoamna/iarna ale acestui an. Iar daca haina nu contine aceasta combinatie,atunci la o haina din blana simpla cu siguranta vor fi asortati pantaloni,o fusta, sau macar o curea din piele.



Nici blana de vulpe nu a fost neglijata de designeri, fiindvedeta prezentarii Paco Rabanne. Iar daca nu este cazul sa neetalam intr-o haina intrega, putem purta macar un guler de vulpe,dupa exemplul lui Yves Saint Lauren.

Blana se poarta in culori precum maro, alb, negru, crem sau chiaralbastru, dupa cum a procedat excentricul Cavalli. Insa desigur,asortata cu haine si accesorii potrivite, pentru ca in momentul in careesti imbracata cu o piesa din blana, aceasta devine elementul principalde atractie al tinutei.



Nici vedetele (mai putin Sophie Ellis Bextor care este imaginea uneicampanii anti-folosirii blanii naturale) nu sunt insensibile la farmeculdistinctiv al blanii naturale si se pare ca au o slabiciune specialapentru nurca alba. Britney Spears a adoptat un look genMarilyn si nu a putut sa se lipseasca de un guler alb, J. Lo a aleso haina cat se poate de generoasa ca dimensiuni iar Naomi Campbella preferat o scurta din acelasi material dar impodobita cu zale argintii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod