Louis Vuitton si cufarul cu comori

Louis Vuitton nu a fost dintotdeauna un sinonim pentru stralucire si lux!

In 1854, cand compania si-a inceput activitatea in Paris, ea nu producea genti sau pantofi, ci cufere. Acestea s-au bucurat de un succes rasunator, avand-o printre cliente chiar si pe imparateasa Frantei Eugenie. Astfel Louis Vuitton a ajuns sa isi extinda afacerea in cativa ani, iar insemnul "LV" bej-ciocolatiu sa capete recunoastere mondiala.

In 1892, Louis Vuitton, fondatorul companiei, i-a lasat locul fiului sau Georges la conducerea companiei, iar acesta a transformat-o treptat in ceea ce este astazi.
Printre altele, Georges a fost cel care a creat monograma LV atat de distinctiva si de copiata peste tot in lume.

Sub conducerea lui, casa Louis Vuitton a devenit un simbol al luxului pe mai multe piete: a cartilor de calatorie, a parfumurilor, a ceasurilor si a hainelor de designer, pana in 1936 cand Georges a fost inlocuit la conducerea companiei de catre fiul sau Gaston-Louis.

In 1998, LV a intrat intr-o noua era o data cu venirea in cadrul companiei a designerului Marc Jacobs care a reinventat in modurile cele mai rafinate doua dintre cele mai faimoase modele Vuitton: geanta supradimensionata de calatorie Keepall si modelul Speedy de fiecare zi.


Speedy a devenit deja un model clasic la Hollywood si peste tot in lume, fiind purtata de vedete precum Sarah Jessica Parker sau Jessica Simpson. Aceasta geanta face parte din categoria Doctor's bag (geanta de doctor), avand o structura rigida, dar casual si, desigur, insemnul LV in nuante crem sau multicolore.

Modelul - cel autentic, nu copiat - va fi accesibil in curand si in Romania, deoarece casa Louis Vuitton a decis de curand sa deschida un magazin in Bucuresti care va functiona din luna decembrie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod