Ioana Cosanzeana

Ilustrate cu flori de camp. De la titlul parfumat al unui film de pevremuri a pornit ideea acestui editorial de moda al carui personajprincipal este una dintre cele mai frumoase prezentatoare TV.

"De veghe in lanul de secara", "Descult in parc", "Ilustrate cu floride camp", sunt doar cateva din posibilele titluri de material vehiculatepentru acest editorial de moda, realizat la mijlocul lui iulie, intr-uncadru idilic, la Muzeul Satului, cu o Ioana Moldovan 100% naturala. Sinerabdatoare sa plece, pentru prima data dupa trei ani, intr-un concediufierbinte.
Fara telefon, doar cu cei dragi, zece zile pe o insula, laSamotrake, in Grecia. La ora la care o admirati in paginile Unica areculoarea ciocolatei, iar parul ii miroase a briza, si nu a "Hot Couture"de la Givenchy, parfumul sau favorit.

Departe de imaginea ei de "sticla", Ioana Moldovan - prezentatoareastirilor de dimineata de la PRO TV - este una din cele mai calde sinaturale prezente din audiovizualul romanesc. Intalnind-o, nu recunostila ea nici una dintre caracteristicile vedetelor din show-biz-ulautohton.
"Sunt o persoana cunoscuta datorita televiziunii, spune. Imiplace sa le zambesc oamenilor, ori de cate ori ma recunosc pe strada,si sa raspund tuturor "de ce-urilor" lor. Mi se pare firesc, de vremece ma vad zilnic si le trec cumva pragul." Sa fie de vina originea eide clujeanca? "Poate, vine raspunsul. Poate ca e bun simt ardelenesc,poate e educatie, plus ceva din facultate - Ioana e actrita din 1998,fiind absolventa a UATC, clasa Dem Radulescu - si ceva de la Doru,prietenul meu. Oricum, am invatat ca relatia cu publicul e, dincolo decuvinte, foarte importanta."

Nascuta in aceeasi zi cu actualul presedinte al Romaniei, e drept,la ceva ani distanta, Ioana se mandreste, la 25 de ani, cu felul ei -direct, perfectionist si nefabricat - de a fi.
"Nu-mi plac compromisurile,spune. Si n-am nevoie de ele, chiar si in teatru, unde sunt putine sansepentru a face performanta. Imi doresc sa fac mai mult si-mi place sa mabat pentru ideile mele. Poate ca daca n-ar fi fost actoria, as fi alesaltceva, matematica, de pilda." A cochetat cu patinajul artistic, cuechitatia, cu tenisul de camp, cu inotul si cu schiul. "La balet insa,spune, am fost un antitalent." Iubeste culorile - galbenul, albastrul,portocaliul si rozul -, ploaia, oamenii si inghetata.
Asta este IoanaMoldovan, imaginea de august a revistei Unica.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod