Griul, vedeta acestei toamne

Marii creatori si-au dat verdictul: anul acesta vom avea o toamna gri. Aceasta culoare se intoarce in forta cu intreaga sa paleta de nuante si o regasim in mai toate colectiile de toamna - iarna 2007/2008. In acest sezon, griul este elementul de baza al unei tinute elegante care pune in prim plan stilul.

Anul acesta, griul nu are limite. Nu il vedem doar la fustele din stofa, berete sau paltoane, ci este omniprezent in vestimentatie si accesorii. Materialele si croiala se imbina armonios, rezultatul final fiind un look gri.

Il regasim peste tot. La paltoane in colectia lui Christian Lacroix, la rochii la Carolina Herrera sau Giorgio Armani, la tinuta de zi in colectia lui Michael Kors. La multi creatori nu este insotit de alte culori si se pastreaza tonalitatea din cap pana in varful botinelor, alternand cu detalii in alb, negru sau pamnatiu.

Pentru ca intotdeauna griul ne duce cu gandul la o zi mohorata si ploioasa, aceasta culoare trebuia acompaniata si de o raza de soare. Ai ghicit, o alta culoare pe care pun accentul unii creatori este galbenul. Galbenul se poarta atat la tinutele de zi cat si la cele de seara.

La Sonia Rykiel, griul este adecvat tinutelor feminin extreme, fiind asociat cu manusi lungi din piele. Stefano Pilati utilizeaza griul pentru a-si exprima viziunea new tailoring: croiala cvasimoderna si stofe masculine. Griul Yves Saint-Laurent ramane fidel spritului casei, acordand croielilor acestei ultime colectii o eleganta atemporala.

Griul este o culoare aparent uniforma, dar creatorii ne demonstreaza contrariul in acest sezon. Ei pornesc de la un ton foarte inchis si ajung la unul stralucitor, jucandu-se cu toate nuantele: perla, antracit, ardezie, soricel, argintiu sau cel al portelanului chinezesc.

Cum ai intuit deja, griul nu este doar atributul cheie al unei tinute de zi ci si al unei vestimentatii de seara. Asa ca daca vreii sa tii pasul cu tendintele in orice moment, poti opta cu incredere pentru o rochie gri sau pentru accesorii cu tente argintii. In materie de bijuterii, iti vin in ajutor noile colectii Meli Melo si Aldo.

Griul de anul acesta are ceva special, nu ne timite cu gandul la cel din trecut caci isi are propria stralucire si personalitate, facand parte din armonia intre culoare, material si tesatura. Cum griul va fi dress code si pentru 2008, un shooping urgent se impune!




 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod