Garderoba de serviciu in zilele de vara

In aceasta perioada, cand temperaturile sunt atat de ridicate incat aproape ca devin neverosimile, alegerea unei tinute adecvate pentru a merge la serviciu, si care sa fie in acelasi timp comoda si cat mai racoroasa cu putinta, devine o adevarata provocare. Aceasta ca sa nu mai spunem ca ti-ai dori ca, pe langa aceastea, sa fii in pas cu ultimele tendinte. Este posibil, oare?

De fapt, este chiar foarte simplu si nu trebuie decat sa tii cont de cateva reguli simple, in functie de tinuta pentru care optezi...

Spre exemplu, rochiile sunt foarte moderne.
Singura problema care ar putea interveni ar fi ca o asemenea vestimentatie sa fie considerata improprie pentru mediul in care lucrezi. Secretul consta in mentinerea unui echilibru in ansamblu - gandeste-te la un melanj intre o profesoara severa si personajul Erin Brockovich, interpretat de Julia Roberts.

Nu este nevoie sa porti rochii prea lungi sau austere; poti opta si pentru unele mai scurte, cu imprimeuri viu colorate si accesorii metalice. Ceea ce nu vei face insa, pentru a pastra un aspect profesional: nu purta incaltaminte cu tocuri inalte.
Balerinii sau sandalele-platforma reprezinta o alegere excelenta.

Daca optezi pentru o rochie cu bretele subtiri, poarta un blazer subtire (cu maneca scurta, eventual), care iti va conferi o infatisare in concordanta cu mediul de lucru.

Fustele reprezinta una dintre cele mai bune variante pentru zilele de vara. Nu este obligatoriu ca nuanta lor sa fie una prea inchisa, nici ca ele sa nu fie mai scurte de genunchi. Imprimeurile moderne si in cele mai diverse nuante sunt usor de asortat cu bluze sau topuri uni, iar daca se preteaza o curea lata, avand catarama masiva, nu ezita.


Este indicat sa nu porti fuste cu asa-numita croiala "pix" - daca trebuie sa stai la birou devin incomode si favorizeaza transpiratia, iar pe langa aceasta, nu ofera o tinuta profesionala. Opteaza pentru modelele clasice, eventual cu volane nu foarte ample.

Si pentru ca a venit vorba despre topuri - alegerea acestora necesita un plus de atentie. Nu sunt recomandate topurile cu bretele (decat daca porti un sacou pe intreaga durata a zilei). Din fericire, oferta este foarte diversa, asa incat aceasta "interdictie" nu are de ce sa te puna in dificultate.
Camisolele sunt, de asemenea, foarte apreciate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod