De ce se îmbracă domnișoarele de onoare la fel

Probabil că ai observat că nu este neobișnuit ca domnișoarele de onoare să fie îmbrăcate la fel.
În prezent, miresele și domnișoarele de onoare potrivesc culorile și stilurile pentru a crea imaginea perfectă și nu mai urmează cu exactitate tradiția de a se îmbrăca la fel. Dar de unde provine această tradiție? De ce se îmbracă domnișoarele de onoare la fel? Există mai multe motive, dintre care am enumerat câteva mai jos. Iată despre ce este vorba!

Care sunt motivele pentru care se îmbracă domnișoarele de onoare la fel?

1. Pentru a ține departe spiritele rele


Da, ai citit bine. Inițial, domnișoarele de onoare și miresele se îmbrăcau la fel ca o modalitate de a proteja cuplul de spiritele rele care doreau să rănească mireasa.
Ideea era ca spiritele să le confunde și să nu fie sigure care este mireasa, ceea ce însemna că lăsau cuplul să se căsătorească. Domnișoarele de onoare au purtat aceeași rochie ca mireasa până în jurul anului 1880. Și tradiția ca mirele să poarte în brațe mireasa peste prag era tot pentru a o proteja pe mireasă de spiritele rele care se ascundeau.

2. Pentru a micșora invidia cauzată de rochii și pentru a păstra pacea


Dacă toate domnișoarele de onoare sunt îmbrăcate în exact același lucru, nu trebuie să îți faci griji, mai ales din cauza conflictelor care apar în procesul de a-și alege propriile rochii. Atunci când domnișoarele de onoare poartă aceeași rochie, există și mai puține decizii suplimentare pentru mireasă.
Opțiunile prea multe, opiniile și detaliile pot face procesul de a alege rochii diferite anevoios. Dacă poartă aceeași rochie, nu trebuie să îți mai faci griji în legătură cu tensiunile care pot apărea.

3. Pentru a ține răpitorii departe


Unul dintre motivele tradiționale pentru care se îmbrăcau domnișoarele de onoare la fel era descurajarea răpitorilor care ar fi vrut să fure mireasa înainte de ceremonia de nuntă. Acești răpitori erau identificați ca: foști iubiți, iubiți actuali, membri nemulțumiți ai familiei, dușmani ai familiei etc.
În plus, mireasa stă în stânga mirelui pentru ca mâna cu care luptă bărbatul este liberă pentru a apăra mireasa. În antichitate, în Roma și China, miresele călătoreau pe distanțe foarte mari față de orașul natal pentru a ajunge la viitorul soț, fiind expuse la pericolele de pe drum. Bandiții și răpitorii reprezentau o teamă comună, dar dacă toate femeile erau îmbrăcate la fel, răpitorilor le era mai greu să își dea seama care este adevărata mireasă.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod