Cum să speli corect blugii negri

Blugii negri se numără printre piesele de bază din orice garderobă. Dar modul în care îi speli ar putea să-i distrugă mai repede decât te-ai fi așteptat.
Ca să nu te alegi prea curând cu blugi negri cu aspect învechit și o nuanță ștearsă, decolorată, trebuie să știi cum să-i speli corect.

Nu doar că sunt dificil de spălat, dar blugii negri sunt și un magnet pentru scamele din mașina de spălat și de pe alte rufe. De obicei îi scoți de la spălat decolorați, șifonați, cu pete albe sau puf desprins de pe hanorace? Sunt semn care îți arată că nu îi speli corect.

Iată câteva reguli care te vor ajuta să-ți speli blugii negri astfel încât să-și păstreze culoarea intensă cât mai mult timp și să arate impecabil:

Cum să speli corect blugii: Întoarce blugii pe dos


Întoarce blugii pe dos înainte de a-i spăla, închide fermoarul și nasturii. Nu uita să golești buzunarele.
Ultimul lucru pe care ți-l dorești este un șervețel de hârtie în mașina de spălat împreună cu blugii tăi negri...

Alege detergent pentru rufe colorate


Pentru blugii tăi negri folosește numai detergent special pentru rufe colorate sau pentru rufe negre. Oricare alt tip de detergent conține înălbitori optici care sunt ideali pentru rufele albe, dar nu sunt potriviți pentru rufele colorate, pe care le vor docolora în timp. 

Cum să speli corect blugii: Folosește detergent lichid


Dacă blugii tăi au pete albe când îi scoți din mașina de spălat, este posibil ca acele mici urme albe să fie bucățele de detergent nedizolvat. Detergentul pudră lasă de obicei astfel de urme albe, mai ales dacă speli la temperatură scăzută.
Înlocuiește detergentul pudră cu detergent lichid sau detergent pernuțe dacă te confrunți cu pete albe pe blugi.

Folosește doza potrivită de detergent


Să adaugi un pic mai mult detergent ca hainele să spele mai bine este o concepție greșită pe care mulți oameni o au. De fapt, atunci când folosești mai mult detergent decât ar trebui, ciclul de spălare obișnuit al mașinii nu va reuși să clătească complet urmele de detergent, iar hainele nu se vor spăla bine. Resturile de detergent fixate în fibre decolorează hainele și le fac aspre.

Adaugă oțet la programul de clătire


Oțetul este o soluție excelentă pentru hainele colorate. Ajută la fixarea pigmenților în fibre și previne decolorarea în timp a blugilor tăi negri.
Pune o cană cu oțet în recipientul pentru balsam al mașinii de spălat. Nu doar că va fixa culoarea, dar oțetul va dizolva și acumularea de impurități, detergent sau calcar care pot face negrul blugilor să pară mai șters.

Cum să speli corect blugii: Usucă-i corect


Dacă usuci blugii negri pe sârmă, afară, ai grijă să fie întorși pe dos. Culoarea se estompează dacă sunt expuși la lumina puternică a soarelui. Scutură-i bine înainte de a-i întinde. În acest fel pliurile se întind și nu vei mai fi nevoită să-i calci. Nu usca blugii în uscătorul de rufe! Este cea mai sigură cale către blugi negri decolorați în cel mai scurt timp.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod