Cum să cureți corect o haină din piele

O haină din piele este o piesă vestimentară care nu ar trebui să lipsească din garderoba niciunei femei.
Însă acest obiect vestimentar are un preț destul de ridicat și poate fi costisitor și să-l cureți, având în vedere că nu îl poți arunca în mașina de spălat alături de alte haine. Dar poți să cureți o haină din piele și acasă, fără a plăti prețurile mai mari de la spălătorie. Iată cum poți curăța și tu o haină de piele cu ajutorul câtorva ingrediente regăsite în casa ta!

Trucuri pentru a curăța o haină din piele


Nu folosi niciodată agenți de curățare pe bază de amoniac sau clor pentru a curăța pielea. Aceste produse pot deteriora materialul și pot usca excesiv sau fisura pielea.
De asemenea, este recomandat să eviți și folosirea unei cantități prea mari de apă, deoarece poate păta pielea. 

Imediat ce curge ceva pe geacă, ai grijă să cureți haina cu o cârpă moale. Pielea este un material poros și va absorbi lichidele imediat, ducând la formarea unei pete. Pielea se poate și zgâria, așa că ține departe obiectele ascuțite de o haină de piele.

Pentru a curăța o haină din piele, prepară o soluție de apă călduță și detergent lichid de vase, înmoaie o cârpă moale în ea, stoarce-o și șterge jacheta.
Poți face și o soluție din apă și oțet, în proporții egale. În acest caz, folosește o cârpă umedă și curată pentru a șterge soluția de curățare. Haina din piele poate fi uscată cu ajutorul unui prosop.

Cum să cureți petele de pe o haină din piele? 


Petele persistente:

În cazul în care ai curățat haina, dar ai observat că au rămas câteva pete încăpățânate, aplică puțină pastă de dinți cu ajutorul degetului pe pete. Freacă ușor cu o cârpă moale, până când dispare pata.
Nu râcâi, pentru că poți zgâria sau decolora pielea. Șterge pasta de dinți cu o cârpă curată și umedă.

Petele de grăsime sau ulei:

Aceste pete pot fi curățate prin presărarea unei cantități mici de bicarbonat de sodiu sau amidon de porumb. Se freacă ușor petele cu o cârpă umedă. Se lasă să acționeze pentru cel puțin câteva ore. Bicarbonatul sau amidonul va absorbi uleiul. Se șterge pulberea cu o cârpă moale.

Mucegaiul:

Vrei să știi cum poți curăța mucegaiul de pe o haină din piele? Se amestecă împreună cantități egale de alcool medicinal și apă.
Se înmoaie o cârpă în această soluție și se șterge zona cu probleme. Ulterior, se șterge cu o altă cârpă umedă.
 
Tu cum cureți hainele din piele? 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod