Cum sa cumpar haina de iarna potrivita?

Haina pentru iarna este una dintre cele mai mari provocari ale anuluisi acum este timpul sa o cautam pe cea potrivita, inainte ca vremea sadevina prea friguroasa si cele mai frumoase modele sa se epuizeze.

In primul rand trebuie sa te hotarasti excat ce-ti doresti - o hainafrumos croita, lunga poate arata minunat intr-o seara in care mergi lateatru, dar nu este foarte practica cand mergi la serviciu sau cand itifaci cumparaturile in week-end. Atunci care haina sa se potriveasca oareformei corpului tau, dar si stilului tau de viata?

Stilul potrivit siluetei tale
Pentru o silueta ceva mai dezvoltata este potrivita haina dreapta, faracute si sunt de evitat materialele mulate. Este de preferat o haina carearata bine atat incheiata cat si descheiata.

Hainele cu curea sau cordon sunt potrivite persoanelor slabute.

Minionele trebuie sa aleaga haine la fel de mici ca si ele.
O hainafoarte lunga nu le va avantaja deloc, asa ca sunt recomandate cele panala genunchi sau putin sub genunchi. Iar daca vei opta si pentru cizmelungi de aceeasi culoare cu haina, vei parea ceva mai inalta.

Nu-ti fie teama sa-ti scoti in evidenta silueta daca esti foarteinalta. Nu, o haina lunga pana la glezne nu este indicata, dar iti permitisa alegi o haina cat de lunga doresti atata timp cat pica bine pe tine.

Acum nu-ti mai ramane sa te gandesti decat la ce vei purta pe subhaina cand vei merge la serviciu, cand vei iesi seara in oras sau inweek-end. Alege lungimea potrivita pentru garderoba ta - o lungime mediemerge bine si cu fuste si cu pantaloni.

Trebuie sa te mai asiguri ca te vei simti confortabil si atunci cand pesub haina vei purta un sacou sau un pulover mai gros.
Asigura-te ca potiridica bratele cu usurinta fara ca haina sa te jeneze si ca nasturiisau fermoarul nu te stanjenesc la randul lor.

Cat de mult vei cheltui?
Cumpara cea mai buna haina pe care ti-o poti permite. O vei purtaaprope in fiecare zi pentru urmatoarele luni, asa ca pune mai multibani deoparte pentru a-ti cumpara o haina de buna calitate. Pentru afi cat mai calduroasa, cauta sa fie din casmir si lana. Va fi mult maicalduroasa decat una alcatuita 100% din lana.

Ce culoare e potrivita acum?
Cand alegi culoarea pentru o piesa atat de importanta din garderobata si pentru ca aceasta sa fie o investitie cat mai bine facuta, ramaifidela culorilor clasice cum ar fi negru, bleumarin, maro sau crem carese potrivesc aprope cu orice.

Daca iti permiti, poti investi in doua paltoane pentru iarna - unulinchis la culoare si altul intr-o culoare mai vesela.
Foloseste-o pecea dintai pentru garderoba de zi cu zi, iar pe cel deschis la culoarepastreaza-l pentru ocaziile speciale sau serile in care nimic nu estemai stralucitor decat o haina alba.

Modern sau clasic?
Daca ai planuit sa o porti in mai multe ierni, atunci evita stilul care sepoate demoda la anul. Un model clasic va fi la moda si peste cativa ani.

Pentru a profita la maxim de noua ta haina, alege una care se poateschimba usor cu timpul. Adica sa aiba ceva care, daca va fi schimbat,va rezulta un alt stil. Ma refer aici la buzunare sau la cordon. Poatesi un guler aplicat.

Jachetele groase si parka-ua sunt mult mai practice pentru a fi puratein week-end si se potrivesc de minune cu jeans si cordoane. Hainelelungi sau cele sub genuchi se potrivesc mai bine cu tinuteleelegante.
Poti citi mai multe despre parka si jachete la adresahttp://www.eva.ro/moda/articol77.html

La final...
Ai grija de noua ta investitie si te va tine ani buni. Sa fie mereucuratata si curata, iar locul sau, pe un umeras, nu in cuierul de peusa. Felul in care se aseaza haina pe tine tine de umeri. Iar dacaacestia nu se vor "odihni" pe un umeras, haina nu se va aseza foartebine pe silueta ta.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • andrei medias pe 11 Oct 2008, 12:32
    intrabere !!

    as vrea sa stiu si eu ce combinatie de haine este petru sezonul asta eu de obicei ma imbrac si ami cumpar haine de pe manechine:) acmva vreu sa stiu ce combinatie de culori sunt .... multumesc

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod