Cum să ai grijă de hainele tale. 7 trucuri ca să le prelungești viața

Pentru multe femei hainele nu sunt doar simple obiecte vestimentare, ele ne reprezintă, vorbesc despre noi și despre stările noastre, ne ajută să cucerim și să impresionăm și, nu de puține ori, devin adevărate "arme de seducție".

Pentru multe femei hainele nu sunt doar simple obiecte vestimentare, ele ne reprezintă, vorbesc despre noi și despre stările noastre, ne ajută să cucerim și să impresionăm și, nu de puține ori, devin adevărate "arme de seducție".

Însă, dacă vrem să ne bucurăm cât mai mult timp de hainele noastre preferate trebuie să învățăm să avem grijă de ele.   

Spălarea

Hainele delicate și colorate trebuie spălate în apă rece, dacă vrei să le păstrezi culoarea cât mai mult timp. Unde mai pui că, temperaturile înalte distrug țesăturile. De asemenea, este bine să nu speli foarte des hainele, iar aici vorbim în special despre pantaloni care nu au nevoie de spălare după o singură purtare.

În aceeși categorie intră și fustele purtate cu dresuri, cardiganurile purtate peste tricouri sau bluze.
Dacă ai haine cu fermoar, închide-l atunci când speli hainele. E posibil ca în timpul spălării să se agațe și astfel se rup alte haine. Pentru uscare, nu folosi uscătorul de rufe. Este bine să lași hainele să se usuce în mod natural, în aer curat.

Mătasea se spală la mână

Dacă ai lucruri din mătase, spală-le la mână cu detergent special pentru lucruri delicate. Dacă preferi spălatul la mașină, pune hainele din mătase într-un săculeț special, folosește o cantitate mică de detergent și folosește numai apă receseteaza apa rece. Alege un program scurt și nu folosi uscătorul pentru acest material.
La clătire, adaugă câteva linguri de oțet.
Te va ajuta să păstrezi luciul mătasei și culoarea și o va face mai rezistentă la rupere. După ce o clătești în apa cu oțet, mai clătește-o o data în apă curată. Dacă ai pete pe o haină din mătase, tot cu oțet le scoți. Acesta scoate petele și previne îngălbenirea la mătasea albă. Nu folosi înălbitor la mătase.

Pune mai puține haine la spălat

Atunci când pregătești o mașină cu rufe pentru spălat, nu o încărca cu prea multe haine. Materialele se freacă între ele și se deteriorează mai repede. Iar dacă sunt prea multe nu se mai clătesc foarte bine.

Atenție la etichete

De cele mai multe ori, atunci când ne cumpărăm haine, ne grăbim să tăiem eticheta și să o aruncăm.
Lucru total greșit! Citește cu atenție eticheta, căci fiecare haină are particularitățile ei și de multe ori este greu să îți dai seama de ce tip de îngrijire are nevoie. fara lamuriri speciale.

Sortează-le cu atenție

Înainte să speli hainele, sortează-le în funcție de culoare și tipul materialului. În funcție de acestea, vei știi la ce program să le speli și la ce temperatură.


Calcă hainele pe dos

Dacă vrei să le ai ca noi mai mult timp, întoarce toate hainele pe dos atunci când le calci. Vor arăta mult mai bine. De asemenea, trebuie să ai grijă la temperatura la care le aclci. Unele haine nu suportă o temperatură foarte ridicată.

Sfaturi utile

Taie etichetele, nu le rupe.
Dacă o vei rupe, riști să faci o gaură mare în haină.

Păstrează fiecare nasture pe care îl găsești. Dacă primești un nasture în plus atunci când cumperi o piesă vestimentară, păstrează-l. Nu se știe când vei avea nevoie de el.

Dacă ai o găurică mica, la o haină, nu o lăsa necusută. În timp, se va mări!

Când faci transferul de haine, de la un anotimp la altul, pune haine curate la păstrare. Orice pată, cât de mică, se poate trasforma în câteva luni și îți poate strica materialul.

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ileana pe 8 Feb 2013, 13:40
    hainele tale

    foarte bun articol toate sfaturile le stiam si le respectam multumesc

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod