Cum devii designer vestimentar?

Sincer, e o intrebare extrem de complicata. Cu totii citim povesti de viata, vedem filme cu retete de succes, dar nici povestea nici filmul, nu pot fi decat cel mult un ghid de calatorie.
Sincer, e o intrebare extrem de complicata. Cu totii citim povesti de viata, vedem filme cu retete de succes, dar nici povestea nici filmul, nu pot fi decat cel mult un ghid de calatorie.

Eu nu cred intr-un stereotip sau o regula care te poate duce undeva (cu atat mai putin in moda). Aceasta meserie iti da posibilitatea sa nu ai reguli, sa calci cum vrei, sa modifici tabuuri si sa grabesti pasul.

Extrapoland, povestea poate fi simpla sau extrem de alambicata, ideea e sa fie spusa intr-un mod cat mai parolist.

Eu cred ca trebuie sa ai o dorinta simpla de a fi tu insati, undeva pe reverul unei haine... puterea de a depasi ostacole majore sau minore, fruntea sus mereu. Sa-ti spui ca esti bun, sa simti ziua de maine, mai precis sa fii sigur ca si tu ai o stea norocoasa.

Cu siguranta vine povestea aceea, o stii, cu munca pe rupte, constientizarea limitelor, doi pasi inainte unul inapoi, gandurile acelea: povestea mea o sa aiba happy-end. Cu siguranta nici aceasta nu e o regula... Dar, mergand inainte sigur nu ai nimic de pierdut.

In moda trebuie sa existe acel ceva, atat de relativ incat vesnic trebuie reinventat.

Eu traiesc impacata cu mine.
Din punctul meu de vedere cred ca am facut alegerea castigatoare. Bineinteles, nu tot timpul pot sa fac ce vreau, trebuie sa traiesc si din pacate asta nu se intampla intr-o lume perfecta.

Totul este sintetizat in concret, un concret al unei generatii prea obosite de net, nou si idoli virtuali.

Dar, fiecare dimineata, atunci cand macar jumatate de zi poti face ceea ce iti doresti, e insorita. Moda e o stare de spirit, iar daca tu, intr-o dimineata cu soare, poti cu siguranta sa daruiesti si celorlalti lucruri frumoase, candoarea culorilor asezate cum trebuie.

Hainele trebuie facute din instinct, altfel aceasta indeletnicire nu functioneaza. Marketingul este ceva colateral.

Moda este schimbare, iar oamenii care o fac trebuie sa fie mereu pregatiti pentru ea. Fiecare rochie are o clipa a ei, de obicei cea prezenta viitorului ei este catalogat drept vintage. Sa faci pasi inainte, obligatoriu tot inainte, cat mai mari, asta este esenta unui designer vestimentar al sec. XXI.

As putea sa va povestesc o mie de lucruri despre mine, nimic fabulos.
Nu sunt obsedata de perfectiune, de fapt nu sunt obsedata decat de: pantofi, inele cu pietre mari, carti de calatorie, sticlute de parfum vechi, insule, negru antrocit, filme, Chanel, Paris, ciocolata...

Sunt extrem de curioasa in legatura cu orice. Ma enerveaza ipocritii si oamenii aparent blazati. Nu sunt ciudata mai mult decat este necesar si nu beau decat apa Evian.

As putea sa vorbesc despre haine, creatori, fascinatia pe care o aduc in viata noastra, cred ca as putea sa nu ma opresc niciodata, pentru ca, primele mele amintiri constiente se leaga de un caiet de matematica ce continea in mare parte schitele unor rochii.

Aici cred ca a inceput povestea mea, in primele ore de matematica, mi-am constientizat prioritatile. La ora aceea probabil nu era un lucru bun. Intrebarile majore, esentiale le-am pastrat pentru orele de Drept Roman in care adagiile erau inlocuite cu fuste, bluze, pliseuri. Atunci am stiut ca asta o sa fie.

Nu poti sa te gandesti la pantofi cu toc stilletto intr-o sala de tribunal.
In sala de judecata nimic nu poate fi reinterpretat dupa o tema trecuta, totul cere responsabilitate si cu siguranta daruire. Altfel de daruire.

Ma intreaba cineva: de cati bani trebuie sa dispui pentru a-ti dezvolta o astfel de afacere?
Habar n-am!

Poti sa incepi cu un ac, ata si rochia bunicii... Trebuie sa stii cum sa o tai. Galliani a inceput cu retro-vintage, una dintre temele lui preferate. Poti sa ai o idee, sa faci o rochie, un sal, ceva magnific care sa-ti aduca totul la picioare dintr-o data... sau poti cheltui enorm, dupa politici de marketing genial fara rezultate pozitive.

Alegerea ideala nu cred ca exista, exista doar drumuri pe care ne ghidam singuri cu daruire si credinta in propriile forte.

"Nu va temeti de perfectiune! N-o s-o atingeti niciodata!", spunea Salvador Dali.
Mihaela Draftea de Mihaela Drafta
creator de moda
 

Comentariile 51-98 din 98

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cosmina pe 13 Ian 2011, 20:34
    moda

    draga gina am inteles ca sti foarte bina sa lucrezi, daca vrei lasa nr. de telefon sa luam legatura ,poate reusim sa colaboram in acest domeniu. astept raspuns

    1
    5

  • dragomir gina pe 26 Dec 2010, 09:41
    stiu foarte bine sa lucrez

    este bine sa stii sa croiesti si sa cosi pentru o vestimentatie buna.eu am invatat de la o varsta foarte mica despre vestimentatie,am talent dar nu am unde sa practic orasul este mic,am fost nevoita sa ma angajez la o confectie pentru un salariu,dar mi-as dori sa lucrez singura toate creatiile mele,sant perfectionista.

    4
    4

  • Michael Dorween pe 13 Oct 2010, 23:39
    MODA MILENIULUI III

    Pacat ca ne alambicam in tot felul de variante vestimentare , fara a crea ceva cu totul nou , ceva care sa dovedeasca faptul ca suntem in mileniul III ...Daca exista cineva dispus sa lanseze un nou tip de moda vestimentara , care va fi asimilat imediat de toate categoriile sociale cu activitati in toate domeniile , astept sa fiu contactat.

    3
    8

  • xxx pe 14 Sep 2010, 14:37
    Pentru Ioana

    Draga Ioana, intai invata sa scrii si dupa aceea gandeste-te la cariera ta de succes. Un designer vestimentar trebuie sa stie si sa se exprime, pe langa talentul pe care il are.

    3
    3

  • booboo pe 20 Aug 2010, 11:43
    designr

    FRUMOASA POVESTE INTR-ADEVAR... DAR POVESTEA ASTA ESTE SPUSA DE O PERSOANA CARE DEJA ARE CAM TOTUL DINTR-UN ANUMIT PUNCT DE VEDERE! EU AM TERMINAT LICEUL DE ARTE SI UNIVERSITATEA DE ARTE -MODA, MI-AM DEDICAT O FOARTE MARE PARTE DIN TIMP ARTEI... TALENT AM FOARTE MARE IAR IDEI NENUMARATE. DIN PACATE IMI LIPSESTE CEVA: BANII! IN ROMANIA FARA BANI DEGEABA TE IMPLICI, DEGEABA AI TALENT , DEGEABA AI VISE... SA NU NE MAI COMPARAM CU GALIANO &CO. PENTRU CA OAMENII ACEIA NU TRAIESC IN MAFIA DIN ROMANIA...OARECUM PRIN ACEASTA MAFIE MAI SUNT AMESTECATE SI CATEVA TALENTE.. BAFTA

    4
    4

  • Brumy pe 14 Iul 2010, 00:31
    MoDa

    Buna sunt Bianca si am 15 ani.De mik imi doresk sa fiu Designer Vestimentar si chiar am talent la asa ceva. Imi place sa desenzez haine si portrete.Sa creez sa dau culoare caietelor de desen.Va rog sa imi spuneti cum pot ajunge Designer . Stiu ca e greu dar nu conteaza sunt pregatita . Va multumesc!

    2
    3

  • Alina pe 30 Iun 2010, 16:18
    creez..dar nu stiu sa desenez

    asa ii...eu nu creez rochita..sau pantaloni,sau bluzita.etc..eu am totul in minte si o fac !!!de curan am facut o rochita:X..cei care au vazuto mau felicitat si ma simt ff bn!!dar eu nu stiu sa schitez ..nu am talent la desen recunosc ..dar am idei ff multe si imi place sa fac vestimentatii:D..Am 17 ani mai am multe de inv..dar acuma dak nu stii sa desenezi nu poti sa ajungi designer???Eu mereu am fost apreciate pt ce am creat:D..si doar laude mi sau adus:)

    3
    6

  • monica pe 20 Iun 2010, 09:16
    am 10 ani

    si sunt foarte talentata la desen si eu nu desenez papusi sau alte chessti eu desenez haine si chiar si portrete si visul meu este sa devin desinger vestimentar asa ca va multumesc pentru sfaluri

    5
    5

  • miri pe 16 Iun 2010, 17:06
    moda

    buna as vrea sa va intreb daca stiti id lui catalin botezatu i-mi place foarte mult lumea asta a modei eu am foarte multe idei doar ca nu stiu sa desenez foarte bine si sa exprim eu locuiesc in spania si nu am timp sa studies o fac de aceea am inceput un curs se diseno pe calculator de COREL DRAW FREEHAND PHOTOSHOP SI ALTU DE CROITORIE MA INVATA SA TAI MATERIALU SA FAC TIPARE IN FINE LUCRURI MARUNTE SI NU STIU DACA IMI SERVESC LA CEVA sau trebuie sa fac o fac ca sa devin design vestimentar

    2
    7

  • anamaria pe 25 Mai 2010, 09:54
    va rog ajutatima

    buna sunt din galati si din acest semestru mam transferat la liceul de arta in clasa a saptea crezand ca asa imi pot urma visul de a fi designer din vara trecuta am inceput sa desenez schitze pentru modele de rochii de seara mai intai cam nereusite dar pe parcurs au devenit chiar axcelente multi imi zic ca am talent din toamna pana acum miam adunat intrun dosar peste 50 de astefl de modele si aproape 20 neterminate ma intrebam daca se poate trai din acceasta meserie caci am auzit pe multi zicandumi ca nu are rost ca imi va fi foarte greu cu banii si trebuie investit ff mult ma intrebam daca as putea face ceva cu schitzele,daca as putea sa le croiesc sa ma inscriu la o casa de moda sau asa ceva va rog frumos daca ma outeti ajuta puteti da add idului meu ana_anamaria_anamariacosmina

    6
    3

  • Larisa pe 5 Mai 2010, 12:39
    vreau sa vand schite de design vestimentar!!!

    Buna!!!....vreau sa vand schite vestimentare, sau macar sa colaborez cu cineva ... am numeroase desene , si toti care mi le`au vazut mi`au zis ca ar trebui sa ma afirm, sa le vand...sunt CHIAR FOARTE REUSITE!! ...dar nu cunosc pe nimeni care se pricepe in acest domeniu:(...pentru mai multe detalii add dragwtza_lary2008.

    3
    5

  • Rares pe 11 Mar 2010, 10:03
    Sugestii ??

    da foarte dragut ... dar eu trebue sa fac un fel de referat despre acest lucru .. aveti ceva idei ??

    3
    4

  • Ioana pe 4 Mar 2010, 11:18
    Speranta moare ultima.....:-

    Voiam sa va cer un sfat.....Eu am desene de cand de abia stiam sa tin creionul in mana pana in prezent, modele de design vestimentar...Dar niciodata nu am avut sustinerea necesara sa mi pot croi modelele....Nici financiar, nici relationar...Si sincer nici nu stiu sa croiesc...Am luat de multe ori initiativa de a-mi modifica hainele, dar doar modificari minore, pt ca daca trec de pragul asta nu fac altceva decat sa le stric pt ca nu stiu partea teoretica...Cum as putea sa mi valorific acest talent?

    2
    7

  • GGEORGY pe 2 Mar 2010, 01:23
    marturisire

    Cat de incurajatoare sunt vorbele tale!....in felul asta imi pastrez inca speranta ca visul meu o sa devina vreodata realitate si o sa pot sa arat lumii intregi ideile mele, sa creez si sa dezvalui frumusetea artei.....multumesc pentru ca m-ai facut prin vorbele tale sa-mi pastrez in continuare credinta in mine si in ideile mele!

    6
    4

  • Ioana pe 21 Feb 2010, 00:17
    pot sa fiu designer de haine?

    nu ma prea pricep la desenat, dar imi place foarte mult sa modific lucruri si imi place sa fac lucruri noi. Am niste piretene care fac brose si alte chestii si vreau sa ma invete,dar nu prea am rabdare. crezi ca as putea sa fiu designer vestimentar deci nu pot sa desenez la fel ca altii?

    3
    6

  • ENACHER CLAUDIA pe 15 Feb 2010, 16:19
    COLABORARE SCHITE ORIGINALE

    BUNA LA TOATA LUMEA DE PE ACEST SITE ....ma pasioneaza moda si as vrea sa fac ceva in acest domeniu.Am niste schite SUPERBE IAR cei din jurul meu sunt de parere ca SUNT O BUNA creatoare de moda De-a lungul anilor mi-am dat seama ca imi place tot mai mult sa fac creatie vestimentara am o gramada de schite ,poate gasesc pe care sa le vada...cei care vor sa vada aceste schite va rog sa ma contactati la nr de tel 0764702569 sau pe id de mss :maria_enache84 va multumesc si mult succes la totii

    4
    3

  • mihai pe 11 Feb 2010, 15:28
    designul si moda in romania...

    hello people! ca toti cei care au postat commenturi pe acest blog va spun k si eu sunt pasionat de domeniul "fashion"...acum nush cat de bun desenator sunt pentru ca nu am urmat nici liceu si nici nu sunt la facultatea de arte,insa am un "ochi"foarte format cand vine vorbade moda in sine...imi place mult sa critic anumite tinute(creatii) dar pe langa asta imi place sa spun ceea c as adauga(my imagination)cert e ca si tineyi minte...IN ROMANIA NU ESTI NICIODATA APRECIAT LA ADEVARATA VALOARE DACA NU SCOTI DIN BUZUNAR O SUMA DE BANI...credeti ca mici designeri care incerc sa se faca cunoscuti pe langa numele mari din romania(gen...catalin botezatu,mihaela drafta,mihai albu etc.) au inceput pe baza de talent...sa fim seriosi in concluzie..."vrei sa te afirmi???take it easy...pune cativa anii bani deoparte si sunt sigur ca atunci cand ii vei scoate din pusculita vei fi cunoscut" ink cv...cine vrea sfaturi (m3blackang3ll)acela este id meu va pup:*;)

    4
    4

  • Ferarri pe 11 Feb 2010, 09:33
    Cum e platit un designer in Romania?

    Ideea este ca ma pasioneaza moda si as vrea sa fac ceva in acest domeniu.Am niste schite reusite..cred dar cei din jurul meu sunt de parere ca un creator de moda in Romania nu este apreciat.as dori sa fac o facultate in afara..As dori sa stiu daca se mai dau burse sau nu..?"she"tu cum ai ajuns la Paris ESMOD?

    3
    4

  • simina pe 2 Feb 2010, 16:20
    moda

    Buna!Din totdeauna mi-a placut sa desenez,iar de la 13 ani desenez modele de haine.De-a lungul anilor mi-am dat seama ca imi place tot mai mult sa fac creatie vestimentara(sunt cadru didactic acum)am 29 ani.Acum sunt in concediu de crestere a copilului,vreau sa urmez cursuri de design ,dar acasa,daca are cineva sa ma ajute(la Eurocor sunt cam scumpe),as vrea sa ma angajez in domeniu.Am si o gramada de schite ,poate gasesc pe care sa le vada....ajutati-ma sa-mi indeplinesc visul cineva care

    0
    5

  • simina pe 2 Feb 2010, 16:07
    AJUTOR

    Buna!Din totdeauna mi-a placut sa desenez,iar de la 13 ani desenez modele de haine.De-a lungul anilor mi-am dat seama ca imi place tot mai mult sa fac creatie vestimentara(sunt cadru didactic acum)am 29 ani.Acum sunt in concediu de crestere a copilului,vreau sa urmez cursuri de design ,dar acasa,daca are cineva sa ma ajute(la Eurocor sunt cam scumpe),as vrea sa ma angajez in domeniu.Am si o gramada de schite ,poate gasesc pe care sa le vada....ajutati-ma sa-mi indeplinesc visul cineva care

    3
    3

  • fergete anamaria olimpia pe 18 Ian 2010, 14:19
    design...desen...talent...ajunge?:-SS

    buna,de cand ma stiu desenez...orice si oricand,inca de mica am desenat de toate dar in special haine:D.am creat o multime de stiluri vestimentare de orice fel:rochii de seara,rochii de mireasa,costume si lista poate continua...am un caiet pe care de fiecare data cand imi asez talentul...desenez si iar desenez dar din pacate inca nu m-am gandit sa fac nimik cu acestea...toata lume imi spune sa merg si sa le arat cuiva dar ...nu prea am cui!!!de aceea m-am gandit ca poate prin intermediul internetului voi avea o sansa!aici la mine in oras nu prea am unde sa merg si chiar daca as face-o nu s-ar intampla mare lucru,asa ca sper sa gasesc pe cineva care sa vada desenele mele si poate chiar sa colaboram...stiu ca sunt multe fete ca mine si mai stiu ca nu toata lumea isi permite sa faca o afacere dintr-un "vis"dar eu va urez succes la toate si celor care au cunoscut succesul bafta incontinuare:)id-ul meu de messenger "olympya_ana"sau nr de tel 0769610875...va pup fetele...:-*

    2
    5

  • reti ionut pe 15 Ian 2010, 20:31
    dece as dorisa devin desing vestimentar?

    as dori sa devin desing vestimentar pentru ca am o cunostinta de familie care e deing vestimentar.Si in plus am foarte mult talent la desen si ma pricep sa desenez haine ba chiar mi-am luat un caiet in care sa desenez haine. reti ionut

    2
    4

  • cornelia pe 11 Ian 2010, 20:14
    ma pricep la desen

    am 12 ani si imi place aceasta meserie si asta as vrea sa fac, multi mi-au spus ca sunt talentata la desen,ma puteti ajuta? cornelia_cristina2009

    1
    6

  • Gheorghitanu pe 14 Dec 2009, 10:56
    Am 19 ani si sunt foarte talenata la desen

    Am 19 ani si sunt foarte talenata la desen,nunumai asta,am o imaginatie foarte bogata,multi au zis ca sunt un diamant neslefuit. DEGEABA DACA NU M-A VAZUT NIMENI CARE ARE LEGATURA CU ACEST DOMENIU. AS DORI SA MA ANUNTATI DACA SE VA IVI DE LUCRU IN ACEST DOMENU. AM MARE NEVOIE DE BANI DEOARECE AM NUSTIU CE BOALA SI I-MI CADE ENORM DE TARE PARUL. NU MA PRICEP DECAT LA ASTA, DAR SUNT SI MICA DE STATURA SI MAI GREU MA ANGAJEAZA UNDEVA MAI ALES CAND VEDE CUM ARAT. VA ROG AJUTATI-MA. NUMAR TEL 07677348148

    3
    3

  • Gheorghitanu pe 14 Dec 2009, 10:55
    Va rog

    Am 19 ani si sunt foarte talenata la desen,nunumai asta,am o imaginatie foarte bogata,multi au zis ca sunt un diamant neslefuit. DEGEABA DACA NU M-A VAZUT NIMENI CARE ARE LEGATURA CU ACEST DOMENIU. AS DORI SA MA ANUNTATI DACA SE VA IVI DE LUCRU IN ACEST DOMENU. AM MARE NEVOIE DE BANI DEOARECE AM NUSTIU CE BOALA SI I-MI CADE ENORM DE TARE PARUL. NU MA PRICEP DECAT LA ASTA, DAR SUNT SI MICA DE STATURA SI MAI GREU MA ANGAJEAZA UNDEVA MAI ALES CAND VEDE CUM ARAT. VA ROG AJUTATI-MA. NUMAR TEL 07677348148

    1
    4

  • irina v pe 3 Nov 2009, 12:43
    talentul si pasiunea mea

    am 26 de ani si toata viata mi am dorit sa devin designer vestimentar, este talentul meu si cea mai mare pasiune a mea si de aceea incerc sa pun bazele unui atelier de creatie. eu sunt de parere ca designerul trebuie sustinut de catre o foarte buna croitoreasa, numai asa ideile pot lua viata in vestimentatie. imi doresc ca intr o buna zi sa fiu recunoscuta si apreciata pentru talentul meu. multa bafta tuturor celor care vor sa devina designeri! P.S. daca cunoasteti o croitoreasa f buna in constanta si care ar fi interesata de o colaborare, scriet mi va rog pe ayryny_22@yahoo.com / multumesc

    3
    2

  • denisa pe 2 Nov 2009, 14:31
    dorinta mea

    as dori daca e poate sa fiu contactata de catre un designer vestimentar pt o eventuala colaborare nu cred caas dezamagi sincer!!!!!!asta nu inseamna ca sunt lipsita de modestie ci doar optimista.astept sa ma contactati.mail-lul meu este georgia_deniss|@yahoo.com

    1
    3

  • Sabina pe 14 Oct 2009, 15:46
    o parere,un sfat......

    imi place sa fac multe lucruri ce tin de arta.....dar am impresia ca nu ma pricep ....desi cateodata ma gandesc ca talentul..........nu te nasti cu el....exersezi si asa devi talentat.am 13 ani si am multe vise.sunt pe clasa a 7 a si si ma gandesc ce liceu o sa aleg.....bineinteles ca nu acum.mentionez ca nu sunt matematiciana si ca ma straduiesc sa invat limba engleza.as vrea un liceu care mi s-ar potrivi.adica sa imi foloseasca daca vreau sa ma fac designer vestimentar,sau daca vreau sa desenez,sau sa scriu o carte mai moderna.nu de genul:Amintiri din copilarie de Ion Creanga....ceva ...Gossip Girl de Cecily Von Ziegesar de exemplu.astept un raspuns.daca se poate pe emailul meu sweet.angel173@yahoo.com stiu ca sunt mica dar daca fac ceva vreau sa fac de mica sau cel putin sa fiu pregatita pentru asa ceva.

    3
    3

  • Tania pe 11 Oct 2009, 00:16
    visul meu...

    Hy ! Am 15 ani...si sunt pasionata de moda...imi doresc ca in viitor sa devin si eu disigner vestimentar..dar nu stiu daca voi putea deoarece,nu am bani suficienti...dar in fine...acum sunt clasa a 9-a la liceul de Arta „Harclea Darclee” (Arta Plastica) din Braila...sper ca voi reusi sa-mi indeplinesc visul...Cu Ajutorul Lui Dumnezeu...voi merge inainte...si nu ma voi lasa „batuta”...asa ca daca voi aveti vreun vis,sa nu spuneti niciodata ca nu se va indeplini,sau ca nu puteti...aveti incredere in voi...SUCCES !!! bye !!!

    0
    5

  • minodora pe 1 Iul 2009, 14:44
    pentru micki mihaela

    eu am trecut clasa a 11-a si sunt la liceul de arta din braila,sectiunea designer.knd am intrat la liceu am intrat cu 8.la liceul de arta se intra s u minim 6-7.dar,exista un dar se da un examen ku 2 probe.si depinde de nota de la aces examen se intra la liceu.mie de exemplu mia picat la prima proba natura statica(un cub,cilindru s un con) iar la a 2a natura ku efect dinamic (personaje cel potin 5 s maxim 8 parca:D)sper cati e de ajutor daca vreti sa vorbiti cu mine despre mai multe lucruri legate de designe id-ul dodomino17 va pop

    3
    4

  • micki mihaela pe 19 Iun 2009, 12:48
    designer vestimentar

    eu tot nu am inteles de unde trebuie sa pornim si ce medie trebuie sa am la liceul de designer vestimentar.mi-ar placea foarte mult sa intru la acest liceu de designer vestimentar deoarece desenez fete si haine de la 9,10 ani.vreau sa aflu cu ce medie se intra la acest liceu de designer vestimentar.

    1
    3

  • andreea pe 12 Mai 2009, 15:11
    mai degraba o poveste...

    Am doar 15 ani, sunt din Constanta. Mi-am indeplinit un vis cu ajutorul parintilor. Am o pasiune pentru lumea modei. De mica imi doresc o cariera in moda. Poate am inceput cu ceva micut, dar cu siguranta mi-a adus zambetul pe buze..asa e moda.:-)..Acum cateva saptamani am avut o prezentare de moda la City Park Mall din Constanta. Colectia a fost compusa de 13 rochii de seara. Fondurile pentru cumpararea materialelor au fost stranse intr-un interval de timp mai larg(cateva luni), eu am fost cea care a facut schitele,iar mama mea cea care a croit..(pot spune ca sunt norocoasa ca mama mea este priceputa)....Intrebarea mea ar fi urmatoarea: Cum te poti face remarcat in lumea modei daca ai o varsta frageda? Sau...sub alta formulare...moda in lumea celor adulti este o slujba si o pasiune in lumea minorilor? (cum pot continua?)..astept sugestii..va pupic fetele.

    2
    2

  • steliana pe 30 Apr 2009, 13:15
    ajotoooor!!!

    M-a pasionat de mic copil sa-mi fac haine si de la o pasiune am ajuns sa-mi pun la punct un mic atelier si mai departe cred ca am nevoie de o colaborare .Va rog ajutati-ma .Cred ca am visat prea mult si ar trebui sa cobor cu picioarele pe pamant?

    0
    4

  • guandalina pe 20 Apr 2009, 16:30
    cautam designer vestimentari

    Pentru mai multe informatii contactatine la "guandalina_20@yahoo.com"

    0
    4

  • bianca pe 17 Apr 2009, 11:26
    design

    buna!am 16 ani.am vazut multe emisiuni cu designeri vestimetari si imi place foarte mult aceasta meserie...si eu as dori acelasi lucru dar din pacate deja am dat la liceu de mate-info belingv si cred ca e prea tarziu pt ceea ce imi doresc dar totusi nu exista nicio modalitate de ami imi plini visul(ca sa zic asa)?ce ar trebui sa fac?:) multumesc!

    2
    2

  • she pe 16 Apr 2009, 10:25
    design

    eu am visat de mic copil sa creez haine...desenez de la 13 ani si nu am avut voie sa imi urmez visul de a deveni creator. Am terminat o facultate de limbi straine si am devenit profesor/translator. Acum insa, de un an de zile, mi-am luat inima in dinti si am plekat la Paris. Studiez la ESMOD. este foarte greu..nu va puteti imagina. nu stiu ce se face aici in facultatea de design insa acolo e durere...e apogeul. dar, daca vrei cu adevarat ceva...ai puterea sa mergi mai departe. si asta si fac. Tre sa ai pasiune, sa crezi in tine si in visele tale..si intr-o zi totul va fi cum ti-ai dorit. eu traiesc visul meu.este foarte greu insa si plakut cand iti vezi creatiile apreciate, mai ales aici departe de casa. sunt singurul student din romania si ma bucur ca reprezint tara in care am crescut chiar daca sunt de etnie turca. va doresc tuturor succes..celor care au un vis

    2
    2

  • iulia pe 28 Mar 2009, 13:32
    studenta...

    Buna,sunt in anul 3 la inginerie textila,iar de la anu vreau sa fac si facultatea de design vestimentar.Una din profesoarele de la facultate mi.a vazut o costumatie croita si cusuta de mine si m.a convins sa dau la design.desenez modele de haine,creez,le croiesc,imi place sa fac mereu ceva nou,sa improvizez.Imi vine cate o idee pe moment si o pun in practica.As vrea sa vada cineva desenele si hainele daca se poate,sau sa lucrez impreuna cu alte persoane interesate si disponibile.Sau macar sfaturi din care pot invata.Multumesc!

    0
    4

  • Daniela pe 24 Feb 2009, 15:31
    Designer

    Buna am 27 ani si eu mi-am dorit sa ajung designer si acum sunt aproape acest lucru.Daca iti doresti cu adevarat reusesti chiar daca esti nevoit sa faci multe sacrificii.Succes tuturor

    3
    3

  • ionela pe 22 Feb 2009, 00:36
    designer

    e foarte interesant,,dar totusi parca toate astea sunt un infinit si nu poti ajunge la ele,dar eu cred in sansa ,poate intr-o zi o sa avem si noi o sansa,noi cele care ne dorim enorm sa devenim ceva,ce probabil doar visam,dar sa nu uitam ca daca avem incredere in noi in destinul nostru putem ajunge unde ne dorim si eu imi doresc sa devin designer,dar nu am nici o sustinere.talent la desen am,imi place sa creez tinute,coafuri,machiaj,tot ce tine de moda,dar poate nu am intalnit persoanele potrivite care sa-mi deschida calea spre asa ceva,succes la toate!

    0
    3

  • ioana pe 7 Ian 2009, 22:40
    disignul pasiunea mea

    Buna! Sunt incantata de faptul ca sunt din ce in ce mai multe articole dedicate modei.Pentru mine disignul vestimentar inseamna arta,creatie,inovatie,viziune,talent,intuitie,pasiune,un mod de a te exprima.In curand voi implinii 15 ani iar la toamna voi merge la un liceu,insa alegerea acestuia se lasa asteptata.As vrea sa merg la un liceu cu profil de disign vestimentar.Credeti ca un adolescent despre care cunoscutii spun ca are talent,ii atmira schitele,profesoara care il da exemplu pentru desenele sale,un adolescent ce se pune la curent cu noutatile,care isi schiteaza in minte si pe foi ideile,fanteziile legate de moda,pasionat si ambitios are sansa de reusita in acest domeniu?Eu cred ca ma incadrez in acest tipar deci voi cei care iubiti si aveti contact cu lumea modei imi puteti da un sfat,daca sa merg sau nu la un liceu de disign?Mi se pare totusi o intrebare cam ciudata datorita faptului ca o voce interioara imi spune daaaa dar pe de o parte sunt nesigura datorita concurentei si a schimbarilor permanente in moda,iar pe de alta parte sunt entuziasmata,optimista si ambitioasa.Multumesc anticipat si multe felicitari Mihaelei Drafta!

    2
    1

  • roxana pe 3 Dec 2008, 14:21
    un sfat, o indrumare...

    Eu ma aseman cu Minodoraa... Am 17 ani si ma descurc la desen, imi place sa creez obiecte vestimentare si asta, inca din clasa a V-a. Multe persoane mi-au sfatuit sa le arat cuiva, ca am talent, dar nu stiu exact cui. Puteti sa ma ajuti privind aceasta problema? Multumesc frumos!

    1
    1

  • minodora pe 19 Oct 2008, 15:49
    desene

    buna!am 16 ani si de mica miam dorit sa ajung designer vestimentar...in clasa a vIII-a a trebuit sa aleg liceul pe care il voi urma...si iata sunt la liceul de arte H.D din braila...clasa a x-a ... am cateva desene ku stiluri vestimentare...am tot felul de idei....imi vine sa desenez mereu...as vrea sami vada cineva desenele sami spuna daca intr-adevar am talent...sau daca am idei cat de cat bune...multumesc

    1
    1

  • diana pe 16 Oct 2008, 00:18
    cu ce se ocupa designerul

    ce face un designer vestimentar? Realizeaza conceptul colectiei; Alege tesaturile si accesoriile; Realizeaza schitele sau proiectele pentru modelele din colectie; Gandeste si proiecteaza toate detaliile pieselor vestimentare astfel incat acestea sa fie si estetice si practice. cam atat :)

    1
    1

  • oana pe 5 Sep 2008, 23:14
    designer

    cand o s fiu mare:X:X:D..vreau s fiu designer vestimentar:X:X:D..le am cu desenu si ma descurc destul de bine :D..cred..:D:P..obisnuiesc sa fac rochii din ce materiale mai gasesc pe acasa sau chiar din cearsafuri:))si chiar imi plac:))sincer;)) ..te pwp:*

    1
    1

  • ionela pe 11 Iun 2008, 19:50
    desinger

    cu ce se ocupa mai exact un desinger vetimentar

    1
    1

  • irina pe 11 Iun 2008, 11:45
    nu este chiar asa....

    degeaba incepi cu rochia bunicii ca nu te baga nimeni in seama daca nu ai bani...doar asta este romania!daca ai bani le faci pe toate ... as putea sa fiu si cantareata daca as avea bani chiar daca nu am voce :)))

    1
    1

  • ligia pacurar pe 30 Mai 2008, 22:31
    designer

    Ai facut o alegere foarte buna si mie imi place sa creez modele e pasiunea mea shi ma face sa ma simt foarte bine si ma bucur pentru tine succes in continoare sa ai parte de numai bine si sa creezi cat mai multe rochii shi tot ce e vestimentar pentru a fi cautata MULT SUCCES!!!!!!!!!!!!

    1
    1

  • dinescu cristian pe 24 Mai 2008, 11:10
    Designer vestimentar

    O buna analiză a modei a Mihaelei Drafta .Cred că moda înseamnă culoare ,stil,eleganţă şi un fel de confort........"calitate".Dacă reuşeşti sa le cuprinzi pe toate ai o parte din succes. Dar fără marketing e mai greu. AAAA........dacă vrei să creezi pentru tine şi prieteni tai.....,şi ei acceptă asta e ok, ca designer. Dar ca şi creator...................trebuie să vezi unde vrei să ajungi. .........apreciez comentariul Mihaela Drafta............

    1
    1
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod