Culoarea, un ingredient al stilului

Atunci cand iti alegi un articol vestimentar tii cont de model, material si culoare. Aceleasi criterii sunt valabile si in cazul accesoriilor. Pentru unele dintre noi felul in care combina culorile un articol vestimentar este mult mai important decat modelul lui. Culorile au o mare importanta in creatiile marilor designeri, combinarea lor punand in valoare articolul vestimentar. Nu intamplator culorile folosite in designul interior imita combinatiile din moda.

La inceputul anilor 90, erau pe val culorile vii, intense si mate. Apoi, moda s-a indreptat catre acele culori numite "nesaturate" cum ar fi verdele praz si grenaul. Apoi tendintele au favorizat noantele mai dulci: bleu alizeu, galben cais, roz.
Pentru toamna care vine se anunta griul ca rege neincoronat al culorilor.

Atunci cand alegi o haina poti sa adopti culoarea preferata, tinand insa cont de tendintele modei. Totusi stilistii ne sfatuiesc sa optam pentru culorile potrivite personalitatii si preferintelor noastre pentru a ne simti confortabil si a ne bucura cat mai mult de tinuta adoptata. Pentru a obtine o vestimentatie armonioasa, este ideal sa asociezi doua sau trei culori maximum pentru un articol vestimentar. Cele trei culori trebuie sa fie proportionate astfel: 80% culoarea dominanta, 15% culoarea complementara si 5% cea de-a treia.

Odata culoarea aleasa, acorda atentie noantei pentru ca cele sterse nu au acelasi efect ca cele intense.
Un ton stralucitor confera luminozitate, iar unul pal sobrietate. Tinand cont de cercului cromatic si de principiul armoniei culorilor, poti alege culoarea dominanta a vestimentatiei tale. In ceea ce le priveste pe cele accesorizate, alege-le astfel incat sa iti confere un plus de culoare.

Culoarea preferata, un indiciu al personalitatii

Specialistii identifica personalitatea fiecaruia ca fiind un aspect important in alegerea culorii preferate.

Astfel, o persoana tonica si plina de viata, impulsiva sau exuberanta, prefera rosul. Ea este adesea energica, curajoasa si extovertita. Adora sa fie remarcata si face tot ce ii sta in putinta pentru a avea succes.

Din contra, o persoana care cauta calmul si linistea va alege albastrul care este o culoare a comunicarii si faciliteaza facultatile de expresie.
Femeile care prefera bleul pal sunt creative, sensibile si debordeaza de imaginatie. Cele care se imbraca in albastru inchis sunt inteligente, independente si au simtul raspunderii.

Noantele de galben si portocaliu confera un aer de entuziasm si caldura umana. Persoanele care prefera galbenul sunt active, simpatizate si seduc cu subtilitate.

Verdele este purtat de persoanele discrete, loiale care sunt altruiste si accepta cu usurinta sa faca o favoare celorlalti. Ele sunt adesea considerate modeste si precaute.

Portacoliul este preferat de cei plini de energie, cretivi si artisti. Cei care il poarta incearca sa-i semene si se straduiesc sa placa tuturor. Adesea pot fi tratati drept superficiali.

Cei care poarta violet sunt sensibili si adesea introvertiti.
Nu se integreaza in colectiv si prefera singuratatea contemplativa, departe de zgomot si agitatie. Sunt mai curand individualisti.

Considerata culoarea elegantei, negrul mascheaza personalitatea. Este preferat de cei care vor sa fie moderini, sobri, de artisti, intelectuali, oameni de afaceri.

Persoanele care opteaza pentru alb tind spre perfectionism si sunt indraznete. Sunt firi deschise, care isi planifica si ating scopurile fixate. Tin foarte mult la renumele lor si la parerea pe care o au ceilalti despre ele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod