Culoare, confort si eleganta sau ce purtam in iarna aceasta

Multe dintre noi avem tendinta sa credem ca iarna este anotimpul cel mai problematic din punct de vedere al vestimentatie. Putem sa si argumentam aceasta idee: la urma-urmei, nu este deloc usor sa fii in acelasi timp moderna, chic, sa iti fie cald si hainele sa mai fie (culmea) si comode. Ar putea parea o combinatie daca nu imposibila, macar foarte greu de realizat. Din fericire, nu este asa. Multe dintre piesele vestimentare care se inscriu in tendintele acestui sezon au fost concepute astfel incat sa asigure tot confortul necesar, inclusiv din punct de vedere estetic.


Anul acesta, hanoracul este foarte modern. Nu exista restrictii in privinta culorilor: mov "pruna", oliv, rosu, ciocolatiu, gri carbune, argintiu, ciclamen, nuanta sampaniei. Poti opta pentru orice model iti place, atat timp cat are buzunare si nasturi masivi, ornamentati, din lemn. De asemenea, stofa ecosez arata foarte bine, si cu cat modelul se bazeaza mai mult pe rosu, cu atat mai bine.

Jachetele de lana nu ar trebui sa-ti lipseasca. Lungimea ideala a acestora este pana la genunchi, dar pot fi si mai scurte; ideea este sa aiba guler mare, amplu (cu blanita, de exemplu) si maneci de preferat evazate.


Ai grija cum iti alegi restul pieselor vestimentare, astfel incat sa obtii un aspect general echilibrat si atractiv. Iata cateva ponturi care iti vor fi de ajutor in acest sens.

Pantalonii trebuie sa fie drepti; la ei, alege incaltaminte cu tocul plat.
Daca porti fusta, ciorapii mati sunt obligatorii.
Fustele de lungime medie pot fi asortate cu sosete de lana viu colorate si, bineinteles, ghete cu tocul inalt si carambi mai scurti decat sosetele.
Rochiile si puloverele fara maneci nu sunt interzise, atat timp cat peste ele porti o camasa cu maneca lunga sau o jacheta despre care tocmai ti-am vorbit.


In ceea ce priveste ghetele, nu ne putem plange de tendintele sezonului, care sunt intr-adevar foarte permisive. Cu bot ascutit si tocuri inalte, sau dimpotriva - cu botul rotunjit si tocul plat. Referitor la materiale, poti alege pielea sau pielea intoarsa, in culorile negru sau maro.

Nu uita de manusi - cele de piele sunt foarte cautate, mai ales daca sunt bordurate cu blana. Nu fi conservatoare in privinta nuantelor: ia-ti unele viu colorate, pentru a mai echilibra restul tinutei. De retinut este si faptul ca iarna aceasta se poarta manusile trei sferturi.
Protejeaza-ti capul cu o caciulita chic sau chiar cu o palariuta de blana.

Tine cont de faptul ca nu este nici pe departe necesar sa faci investitii majore in garderoba; cateva accesorii iti vor fi de ajuns, daca stii cum sa le combini si sa le asortezi astfel incat sa obtii un aspect de fiecare data diferit.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod