Colecția impresionantă de bijuterii deținută de Camilla Parker Bowles, soția Prințului Charles

Colecția de bijuterii deținută de Camilla Parker Bowles, ducesă de Cornwall, include numeroase tiare, coliere, cercei, broșe și inele, care sunt fie moștenire de familie, fie cadouri din partea soțului său, Prințul Charles.
În afara colecției sale personale, Camilla are acces la bijuteriile care aparțin Casei Regale și a cărei custode este Regina Elisabeta a II-a. Ducesa de Cornwall poate împrumuta piese faimoase din Colecția Regală pentru a-și accesoriza ținutele purtate la diverse evenimente oficiale și apariții publice.

Camilla preferă să poarte de obicei bijuterii din Colecția Regală care au aparținut Reginei Elisabeta, Regina Mamă, bunica Prințului Charles. Ani la rândul, Camilla a fost unul dintre membrii Casei Regale Britanice cu o imagine negativă, fiind privită de public drept "amanta" Prințului Charles și principalul motiv pentru care acesta a divorțat de Prințesa Diana. Din acest motiv, Camilla a evitat să poarte bijuterii din Colecția Regală pe care le-a purtat și fosta soție a lui Charles. 

Iată câteva dintre bijuteriile spectaculoase purtate frecvent de Camilla Parker Bowles:

Tiara Delhi Durbar

Ducesa de Cornwall a purtat această tiara magnifică, realizată din aur, platină și diamante, la banchetul regal care a marcat debutul său în Familia Regală, care a avut loc în anul 2005, la Palatul Buckingham. Este o piesă masivă, care înconjoară complet capul, amintind mai mult de o coroană decât de o tiara. 
Tiara face parte din Colecția Regală de bijuterii și a fost creată pentru ca Regina Mary să o poarte pe 12 decembrie 1911 la vizita oficială în Delhi Durbar, care a marcat numirea Regelui George al V-lea drept Împărat al Indiei, potrivit 

Colier cu ametist

La premiera filmului "Skyfall" din octombrie 2012, care a avut loc la Royal Albert Hall din Londra, Camilla a purtat un colier având c piatră principală un quartz mov, în formă de inimă. Bijuteria i-a fost dăruită în ziua nunții Reginei Elisabeta, Regina Mamă, de către Regina Alexandra, în anul 1923.



Colier cu perle și topaz

Ducesa de Cornwall a purtat în numeroase ocazii acest choker realizat din cinci șiraguri de perle care susțin un topaz masiv roz, încercuit cu diamante. Prințul Charles i-a dăruit acest colier, care se alătură colecției sale de chokere cu perle, unele dintre preferatele Camillei.



Set cu diamante și rubine

Acest set realizat din diamante și rubine include un colier masiv și o pereche de cercei. Ducesa a purtat setul la premiera filmului "The Second Best Exotic Marigold Hotel", din data de 17 februarie 2015.
Setul i-a fost oferit Ducesei de Cornwall de către Regele Abdullah al Arabiei Saudite.



Tiara Cubitt-Shand

Această piesă face parte din colecția de bijuterii a familiei Ducesei. Tiara Cubitt-Shand are o semnificație importantă în familia sa, fiind purtată de Camilla la nunta cun primul său soț, Andrew Parker Bowles. De asemenea, Laura, fiica Ducesei de Cornwall, a purtat această tiara la nunta sa cu Harry Lopes, în anul 2006. Tiara este realizată din diamante și are o formă florală.



Tiara Greville

Tiara Greville este una dintre bijuteriile preferate ale Ducesei de Cornwall. Face parte din colecția Casei Regale și la fel ca multe alte piese purtate de-a lungul anilor, și aceasta i-a aparținut Reginei Mamă, căreia i-a fost oferită de Dame Margaret Helen Grenville.
Tiara a fost realizată de celebră casă de bijuterii Boucheron.



Colierul Greville

Opulența masivei tiare Greville poate fi egalată numai de colierul cu același nume. Camilla a purtat colierul Greville, realizat din cinci șiruri de diamante și pietre prețioase, la un banchet oficial găzduit în Kampala, Uganda, în anul 2007. 



Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod