Colecția Dior haute couture, inspirată de cele mai vechi cărți de tarot din lume. 30 de imagini spectaculoase

Misterul și magia tarotului au fost inspirația din spatele noii colecții haute couture Dior pentru sezonul primăvară-vară 2021.
Directorul artistic Maria Grazia Chiuri s-a folosit de tema cărților de tarot pentru a crea ținute ce par desprinse din tablouri vechi de sute de ani.

Colecția completă, numită „Le Château du Tarot” - „Castelul Tarotului”, include rochii, bijuterii și accesorii de păr din perle, pantofi și topuri inspirate de personajele cărților de tarot Visconti-Sforza, unele dintre cele mai vechi cărți de tarot care s-au păstrat până în prezent, datând din secolul al XV-lea, fiind descoperite în Milano, Italia.

Pentru colecția primăvară-vară 2021, Dior continuă tema rochiilor din organza și adaugă topuri acoperite cu ilustrații elaborate create de artistul Pietro Ruffo.


Citește și: Cele mai scumpe 6 rochii de mireasă purtate la nunțile regale


Sunt prezente rochiile cu siluetă imperială, dar și cape în stil papal, jachete din catifea neagră sau costume cu o croială adrogină, formate din top și pantaloni decorate cu broderii complexe.

Lansarea colecției a fost marcată prin publicarea unui filmuleț de 15 minute în care viziunea creatoarei de modă Maria Grazia Chiuri este transpusă în realitate. Video-ul a fost regizat de Matteo Garrone și a fost filmat într-un castel din Toscana.
La scurt timp după publicare, clipul a strâns peste un milion de vizualizari pe pagina de Instagram Dior.

Foto: Hepta

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod