Clara Wagner, o adepta a stilului francez

Clara Wagner are 31 de ani si este atasatul cultural al Ambasadei Franteila Bucuresti si, pana in august 2003, director adjunct al InstitutuluiFrancez.

"Rolul de director adjunct presupune punerea in legatura directa amediilor culturale din Romania si Franta. Munca pe care o fac este atatde variata, incat nici o zi nu seamana cu alta. Intalnesc multi oameniinteresanti, romani si francezi, invitam artisti cunoscuti, nu doar inFranta, cum este filosoful si scriitorul Pascal Bruckner sau compania dedans contemporan "Pal Frenak" care va sustine un spectacol, in aprilie,la Teatrul National".

In Romania, Clara a venit, prima data, in 1995, in documentare, pentrulucrarea de doctorat cu teza "Liberalismul in Romania".A urmat cursurile "Institutului d'Etudes Politiques de Paris" careformeaza viitorii functionari publici ai administratiei franceze,diplomati si politicieni. A fost consilier in Parlamentul Francez si alMinistrului pentru Cooperare si Francofonie. In 1999, a fost trimisa deMinisterul Francez al Afacerilor Externe la Bucuresti.

"Imi place mult sa traiesc aici. Meseria imi impune sa schimb periodictara in care traiesc si Romania a fost o surpriza placuta pentru mine. Nupot sa inteleg tot ceea ce se petrece si, din acest motiv, de foartemulte ori, sunt surprinsa. Tara voastra este realmente incitanta, iarromanii un popor foarte apropiat de francezi, atat ca stil de viata, darsi sufleteste", a mai spus ea. In timpul liber, Clara citeste mult si,cand poate, calatoreste. Brasovul si Sinaia sunt orasele preferate. Inceea ce priveste moda romaneasca, Clara ii apreciaza foarte mult pe DanComa, Doina Levintza, Irina Schrotter si Janine.

"Pentru o frantuzoiaca, lumea romaneasca a modei este destul derestransa. Evident, nu se poate incerca o comparatie cu cea dinFranta. Important este ca incepe sa se formeze", spune Clara. Designeriisai preferati sunt Christian Dior, Yves Saint Laurent, iar parfumul pecare il poarta este Samsara de la Guerlain.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod