Chic versus elegant

S-ar putea spune ca, in definitiv, nu este greu sa-ti gasesti propriul stil in ceea ce priveste vestimentatia. Si pana la urma, nu este vorba neaparat despre acest lucru, cat despre trasarea unei granite intre aceste doua genuri. Cateodata este simplu, alteori se poate dovedi provocator si poate ca nu este vorba decat despre o stare.

Cam pe unde te situezi tu? Ei bine, daca primele accesorii care iti vin in minte sunt sandalele cu platforma, in nuante viu colorate si rochiile din materiale fluide, cu imprimeuri florale, se intelege de la sine ca ti se potriveste preponderent stilul chic, tineresc si foarte adecvat sezonului estival.


Se pare ca in acest sezon, tendintele vestimentare sunt foarte bine defalcate: de o parte genul jucaus, cu o alura de inocenta si naturalete, iar de cealalta parte, camasile din sifon gen tunica, pantalonii clasici si topurile "sobre" (in masura in care un top poate fi considerat sobru, desigur, dar daca este intr-o nuanta neutra, cu o croiala simpla si fara accesorii, poate fi considerat astfel).

Nostalgia anilor '80 se manifesta din ce in ce mai vizibil pe catwalk, iar colantii reprezinta un argument in acest sens.
De fapt, designerii din strainatate considera ca in definitiv, tendinta atat de agreata a accesoriilor supradimensionate si a pieselo vestimentare ample si voluminoase, constituie tot o pledoarie pentru revenirea la trend-urile care faceau furori la sfarsitul secolului trecut.

Interesant este faptul ca, oricat de bine ar fi delimitate aceste doua tendinte, poti gasi inclusiv aici o cale de "compromis": este vorba despre vestimentatia lejera din dantela alba (ce poate fi mai feminin?), rochiile scurte si ample cu imprimeuri ce imita grafica in carbuni (suna cel putin intrigant, trebuie sa admitem), si - de ce nu - pantalonii scurti, asortati cu o camisola delicata si romantica.


In alta ordine de idei, un look de "vampa" considerat extrem de chic se bazeaza pe trendul metalic, inclusiv (sau mai ales) in ceea ce priveste vestimentatia, si mai putin accesoriile.

Adevarul este ca, in "hatisul" atator tendinte si stiluri, nu ar fi iesit din comun sa te simti "pierduta". Multi designeri prefera sa adopte calea de mijloc, tocmai pentru ca abaterile sunt atat de frecvente, incat au devenit previzibile.

Chanel, de exemplu, opteaza in principal pentru rochiile uni, dar seriozitatea acestora este contrabalansata de accesoriile opulente din metal sau material plastic.
De asemenea, poti aborda un stil mai neconventional, bazat pe combinarea vestimentatiei de culoare albastru electric si a dantelei, sau cu accesorii din piele lacuita.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod