Cele mai bune 10 trucuri ca să-ți cumperi de fiecare dată blugii perfecți

În medie, femeile dețin șapte perechi de jeanși în garderobă. Blugii au devenit o piesă esențială în colecțiile noastre de haine și de aceea este foarte important să știm cum să-i alegem corect.
Descoperă cele mai bune trucuri și detalii de care să ții cont când îți cumperi blugi:

Mărimea

Dacă probezi blugi care par puțin cam strâmți, nu renunța la ei. Cu timpul, blugii se lărgesc și vor avea cu jumătate de măsură mai mult. Talia și partea de sus a turului se vor întinde cel mai mult pentru că sunt zonele în care se concentrează cea mai mare tensiune. Blugii care sunt puțin largi chiar de când îi cumperi își vor pierde forma și nu vor mai arăta la fel de bine.
Cum îți dai seama dacă ai găsit măsura potrivită? Așază-te pe scaun în cabina de probă: dacă îți este dificil să respiri și să te miști, blugii sunt prea mici. Dar dacă sunt doar puțin cam strâmți, ai găsit măsura perfectă.

Citește și: 5 moduri în care hainele pe care le porți îți influențează imaginea și cariera

Materialul

În cazul denimului de calitate se pot vedea fibrele împletite, în special liniile diagonale.
Partea exterioară a jeanșilor trebuie să fie mai închisă la culoare decât cea interioară. Motivul este acela că în cazul denimului de calitate, doar fibrele exterioare sunt vopsite, nu și cele interioare.

Accesoriile

Fermoarul, capsele și alte elemente trebuie să fie din metal (cupru, aluminiu, nichel etc.). Părțile metalice sunt mai durabile decât cele din plastic. Blugii de calitate pot rezista chiar și zece ani, astfel că accesoriile trebuie să fie la fel de rezistente. 

Găicile pentru curea

De obicei, blugii au cinci găici pentru curea, astfel încât cureaua să susțină corect pantalonii. Uneori pot fi și mai multe pentru o susținere mai bună. Dar dacă sunt mai puțin de cinci, cureaua nu se va așeza bine și jeanșii vor arăta ciudat.

Dimensiunea buzunarelor

Buzunarele din spate trebuie să fie proporționale cu dimensiunea șoldurilor, altfel vor afecta vizual aspectul corpului.
Dacă ai șolduri voluminoase, nu cumpăra blugi cu buzunare prea mici pentru că îți vor face posteriorul să pară mai mare. De asemenea, nu alege buzunare prea mari dacă ai un bazin mic pentru că vor accentua acest detaliu.

Distanța dintre buzunare

Dacă distanța dintre buzunarele de la spate este prea mare, șoldurile vor părea mai mari decât sunt. Iar dacă distanța este mai mică, șoldurile vor părea mai mici. Poți folosi acest truc vizual pentru a obține efectul dorit. În cazul în care nu ai nevoie de o astfel de iluzie optică, alege blugi cu o distanță moderată între buzunarele de la spate.

Emblema

Emblema poate fi realizată din piele sau material textil. Emblemele brodate sau ștanțate sunt un alt semn al blugilor de calitate.
Analizează cu atenție dacă emblema este prinsă bine și dacă este realizată cu atenție la detalii. În cazul în care pare de calitate proastă, e un semn clar că și blugii pe care vrei să-i cumperi sunt la fel.

Culoarea etichetei din interior

Eticheta cusută pe interiorul jeanșilor, pe care găsești intrucțiunile pentru spălare și îngrijire, ar trebui să fie albă. Dacă este roșie, verde sau oricare altă culoare, este posibil ca noii tăi jeanși să-și piardă culoarea inițială după ce îi speli de câteva ori.

Talia

Banda de material din talie poate fi curbată sau dreptă. O bandă curbată este puțin mai ridicată la spate decât în față. Această formă îi permite să se așeze mai bine pe talie și să arate ca și cum blugii au fost croiți pentru tine.

Culoarea

În prezent există foarte multe culori de blugi din care poți alege.
Dar dacă vrei o pereche de jeanși care se potrivesc atât pentru birou, cât și pentru o petrecere, alege o culoare închisă. Potrivit stiliștilor, acești jeanși arată mult mai elegant decât cei deschiși la culoare și pot fi asortați cu numeroase alte piese vestimentare. 

Foto: brightside.me

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod