Ce tip de încălțăminte să alegi dacă stai mult în picioare

Persoanele care stau mult timp în picioare de-a lungul zilei știu cât este de important să găsești acea pereche de pantofi care îți ofera confort intreaga zi.
Aspectul pantofilor cade in acest caz pe loc secund. Atunci cand picioarele te dor ingrozitor, tot ce iti doresti este sa porti ceva foarte confortabil, nu neaparat frumos.

Numeroase persoane care stau mult timp în picioare se întreabă care sunt pantofii perfecți. Medicul Howard Friedman, podiatrist și chirurg ortoped din New Yok, este de părere că nu există o variantă universal valabilă. Fiecare persoană ar trebui să poarte pantofii care îi oferă cel mai mult confort, fie că sunt pantofi obișnuiți de zi, pantofi sport sau pentru alergat. 

"Pentru cei care au platfus, pantofii cu arcadă care oferă susținere la nivelul tălpilor sunt o alegere bună. De exemplu, saboții sunt o variantă ideală, pentru că au o talpă solidă și rămâne suficient spațiu în zona degetelor.
Acesta este motivul pentru care sunt foarte populari în spitale, în rândul medicilor și asistentelor
", declară medicul, potrivit http://deskhacks.com.

De asemenea, medicul recomandă schimbarea pantofilor de-a lungul zilei, pentru că talpa se va uza zilnic în același loc. "Schimbarea pantofilor va muta presiunea de la nivelul tălpii, care poate apărea atunci când pantofii se uzează într-o anumită zonă", spune medicul.

Iată câteva tipuri de pantofi care sunt confortabile pentru persoanele care stau mult timp în picioare:

Saboți

Saboții au talpa groasă și oferă o susținere foarte bună. De asemenea, sunt prevăzuți cu pernuțe interioare care reduc presiunea asupra gleznelor și tălpilor.
În afara saboților clasici, poți alege saboții de tip sandale, care au un aspect plăcut și se potrivesc ținutelor casual. 

Pantofi sport

Pantofii pentru alergat, dar și cei cu talpă din spumă, sunt ideali pentru persoanele care stau mult timp în picioare. Talpa moale și flexibilă reduce presiunea resimțită la nivelul tălpii piciorului, dar oferă în același timp stabilitate. 

Balerini

Din păcate, nu toți balerinii sau pantofii cu talpă joasă sunt confortabili. În primul rând, trebuie să eviți balerinii cu talpa foarte subțire. Nu îți oferă suficientă susținere și protecție, iar fiecare pas va fi dureros, pentru că șocul resimțit de călcăie va fi unul ridicat.
Optează pentru balerinii care au talpa groasă, din material flexibil. Este la fel de important să alegi balerini din piele sau material sintetic moale, care nu provoacă răni prin frecarea de piele. 

Ghete pana la glezna

Unele persoane simt dureri la nivelul gleznei atunci când stau mult timp în picioare. Încălțămintea care oferă susținere în zona gleznelor este o variantă bună în acest caz. Ghetele înalte, cu talpă joasă, te ajută să reduci disconfortul la nivelul gleznelor dacă stai prea mult timp în picioare. De asemenea, te protejează de frig în zilele reci de toamnă sau iarnă.

Papucii Crocs

Deși sunt recunoscuți pentru aspectul lor nu tocmai fermecător, papucii Crocs au devenit foarte populari în întreaga lume pentru că sunt foarte confortabili. Sunt purtați adesea de persoane care lucrează în domenii în care statul în picioare este inevitabil, precum medici, asistente, farmaciști, bucătări, barmani, casiere etc.
Dacă jobul îți permite să porți astfel de încălțări, atunci papucii Crocs sunt o alegere bună. Sunt realizați dintr-o spumă moale ce oferă susținere și protejează în același timp picioarele de suprafețele dure.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod